ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊος: Υγειονομική «βόμβα» στην ογκολογική της Λάρισας – Θετικοί 14 ασθενείς

Κορονοϊος: Υγειονομική «βόμβα» στην ογκολογική της Λάρισας – Θετικοί 14 ασθενείς

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Έντονη ανησυχία προκαλεί η διασπορά κορονοϊου σε νοσηλευμένους στην ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Συνολικά έχουν εντοπιστεί, μέχρι αυτή την ώρα 14 θετικοί ογκολογικοί ασθενείς σε σύνολο 30 περίπου νοσηλευόμενων. Επίσης θετικός είναι και ένας γιατρός.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το e-thessalia.gr, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε νοσηλευμένο προέκυψε το βράδυ της Δευτέρας σε τυχαίο προεγχειρητικό έλεγχο σε ογκολογικό ασθενή που νοσηλευόταν κάποιες ημέρες στην κλινική.

Το βράδυ της Δευτέρας ο ασθενής μεταφέρθηκε στα Λοιμώδη. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στην ογκολογική κλινική τεστ γινόταν σε όποιον ασθενή παρουσίαζε πυρετική κίνηση ή άλλο σύμπτωμα.

Σήμερα, δύο μέρες μετά το πρώτο κρούσμα ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία να γίνουν rapid tests σε όλους τους νοσηλευόμενους ενώ η κλινική θα κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Οι ασθενείς όσο και οι συνοδοί θα μεταφερθούν στο τμήμα χημείο θεραπειών ή σε άλλα τμήματα και κλινικές.

Στο μεταξύ, μέχρι χθες Τρίτη 10 Νοεμβρίου, το βράδυ, οπότε και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νοσηλευόμενους είχαν φτάσει τα πέντε, η οδηγία του ΕΟΔΥ ήταν να γίνουν rapid tests στο προσωπικό (βγήκαν αρνητικά) ενώ συνοδοί που ζήτησαν να υποβληθούν σε τεστ, έλαβαν από εκπροσώπους του ΕΟΔΥ την απάντηση «ότι δεν προβλέπεται τεστ για ασυμπτωματικούς» και αν οπωσδήποτε ήθελαν να υποβληθούν στη διαδικασία προληπτικού ελέγχου, αυτό θα πρέπει να το κάνουν εκτός Νοσοκομείου (οι συνοδοί εφόσον βγουν από το Νοσοκομείο, δεν μπορούν να επιστρέψουν στους ασθενείς τους). Να σημειωθεί ότι συνοδοί όπως και επισκεπτήρια απαγορεύονται στην ογκολογική κλινική όπως και σε όλες τις κλινικές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Κρούσματα στα μαγειρεία του Νοσοκομείου και σε μεγάλα εργοστάσια του Βόλου

Δύο κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στα μαγειρεία του Νοσοκομείου Βόλου και ένας εργαζόμενος τέθηκε σε καραντίνα. Συνολικά στο “Αχιλλοπούλειο” έχουν νοσήσει από κορονοϊό 13 άτομα του προσωπικού, καθώς και αρκετοί γιατροί.

Την ίδια ώρα «θερίζει» ο κορονοϊός σε εργοστάσια σε Βόλο, Βελεστίνο και Αλμυρό αλλά οι διοικήσεις αρνούνται αν εκδώσουν ανακοινώσεις για να προστατέψουν εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Οι διοικήσεις των εργοστασίων έχουν ζητήσει από τα σωματεία-όπου αυτά υπάρχουν, να τηρήσουν σιωπή ασυρμάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις βιομηχανίες της περιοχής έχουν καταγραφεί συνολικά 11 θετικά κρούσματα μέσα σε τρεις ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη - Εισήγηση για καθολικό lockdown