ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Κοτανίδου στο Newsbomb.gr: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος

«Καμπανάκι» Κοτανίδου στο Newsbomb.gr: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα κρούει, μιλώντας στο Newsbomb.gr η Πνευμονολόγος, Εντατικολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, κα. Αναστασία Κοτανίδου.

«Να μην προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε τον ιό. Δεν πρέπει εν μέσω περιοριστικών μέτρων αν συνεχίζουμε τις επισκέψεις σε σπίτια. Είναι λάθος και θα έχει επιπτώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Κοτανίδου θέλοντας να δείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης προσθέτοντας ότι η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας δεν είναι καλή και αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς.

Μιλώντας για τα μέτρα που έχουν ληφθεί η Πνευμονολόγος, τόνισε ότι «είναι λίγο νωρίς να κριθούν τα μέτρα. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα άπτεται στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας. Αυτός είναι και ο λόγος που αναγκαζόμαστε να παίρνουμε συνεχώς νέα μέτρα».

Και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα του lockdown της 7ης Νοεμβρίου θα φανούν την ερχόμενη εβδομάδα. Για το λόγο αυτό, το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας».

Παπαευαγγέλου: Ενδεχομένως να χρειαστούμε κι άλλα lockdown

Δυστυχώς το δεύτερο πανδημικό κύμα έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο, και παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε κατά την χθεσινή (13/11) τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η Βάνα Παπαευαγγέλου, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής επιστημόνων.

Κύρια χαρακτηριστικά της επιδημίας είναι η μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα και η αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές που δεν μας είχαν απασχολήσει έως τώρα, επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου και εξήγησε ότι πιθανά η έξαρση σε αυτές τις περιοχές να σχετίζεται με την συγκομιδή της ελιάς.

Ακόμη, ανακοίνωσε πως ίσως χρειαστούν και άλλα lockdown εάν δεν αλλάξει η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Επιπλέον, η λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι συνεχίζεται η εκθετική αύξηση των εισαγωγών σε κλίνες covid αλλά και ΜΕΘ, δεδομένου ότι οι νοσηλευόμενοι έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και τα επιδημιολογικά δεδομένα εξετάζονται με προσοχή καθημερινά, είπε η κ. Παπαευαγγέλου, η οποία επισήμανε ότι οι νέες εισαγωγές έχουν ως «αποτέλεσμα τη συνεχή πίεση στο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα».

«Φαίνεται ότι μάλλον είμαστε στο πικ αυτού του δεύτερου κύματος» δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Σημαντική είναι και η αύξηση των ανθρώπων που χάθηκαν αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε, ξεπερνώντας τα 250 άτομα, με ένα μέσο όρο για τις 7 ημέρες στα 39 άτομα την ημέρα» είπε η λοιμωξιολόγος. «Όμως η αύξηση των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ και των θανάτων είναι ανάλογη με την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Δεν παρατηρείται δηλαδή καμία αυξημένη θνητότητα» εξήγησε το μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr