ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία – Νέο αρνητικό ρεκόρ ή σημάδια αισιοδοξίας;

Κρούσματα σήμερα: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία – Νέο αρνητικό ρεκόρ ή σημάδια αισιοδοξίας;

Κρούσματα σήμερα: Δραματικές είναι οι στιγμές στη χώρα μας, με την πανδημία του κορονοϊού να έχει «μολύνει» πλέον όλους τους νομούς και τις υγειονομικές Αρχές να δίνουν μάχη με το χρόνο για να κρατήσουν όρθιο το Σύστημα Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας και οι λοιμωξιολόγοι ελπίζουν πως μετά από 12 μέρες lockdown στη χώρα, θα αρχίζουν πλέον να έρχονται και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των μέτρων.

Την Τρίτη εντοπίστηκαν 2.422 νέα κρούσματα, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ διασωληνωμένων, οι οποίοι ανέρχονται πια σε 443. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα πλέον των υγειονομικών Αρχών, μιας και στην Θεσσαλονίκη απομένουν μόλις 12 κλίνες ΜΕΘ κενές και στην Αθήνα 53. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, οι επόμενες ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Τα νέα το πρωί της Τετάρτης δεν ήταν ευχάριστα, καθώς μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν 22 νέοι θάνατοι στην Ελλάδα. Ο αριθμός εντούτοις είναι μικρότερος από τις προηγούμενες ημέρες, που μέχρι το μεσημέρι ο αριθμός είχε ξεπεράσει τους 40!

Οι επιστήμονες ελπίζουν πως σήμερα τα νέα θα είναι καλύτερα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να μειωθούν πολύ κάτω από τα 2.500 νέα κρούσματα.

Ο καθηγητής μικροβολιογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα, που απασχολεί την μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, το πότε, δηλαδή, θα αποδώσουν τα μέτρα του lockdown (καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση της κυκλοφορίας), πότε δηλαδή θα υπάρξει σημαντική βελτίωση του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας.

«Οι καμπύλες δείχνουν ότι ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων έχει αρχίσει να μικραίνει από τις 7 Νοεμβρίου, η καμπύλη είναι λιγότερο κατακόρυφη, έχει γίνει σχεδόν οριζόντια. Πρέπει λοιπόν να περάσει και αυτή η βδομάδα και σταδιακά θα αρχίσουμε να βλέπουμε μία επιπέδωση. Αυτή η επιπέδωση ωστόσο, φαίνεται ήδη και σε αριθμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη λόγω της αύξησης τόσο των θανάτων όσο και των διασωληνωμένων, ο καθηγητής μικροβιολογίας, υπογράμμισε πως «κανονικά η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα θα έπρεπε να έχει αρχίσει ήδη να σταθεροποιείται. Ελπίζουμε μέρα με την ημέρα να το δούμε και εκεί, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Ραγδαίες εξελίξεις: «Κλείδωσε» η παράταση - Η ημερομηνία - ορόσημο για σταδιακή επιστροφή