ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση στο νοσοκομείο Γιαννιτσών

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση στο νοσοκομείο Γιαννιτσών

Εκτός ορίων είναι το νοσοκομείο στα Γιαννιτσά, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος στο εν λόγω νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 80 ασθενείς με κορονοϊό στις κλινικές και 14 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, οι οποίες όμως είναι πάντα γεμάτες.

«Η ΜΕΘ είναι πάντα γεμάτη και δεν καλύπτει τα περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης. Έχουν διασωληνωθεί ασθενείς στο τμήμα κορονοϊου και περίμεναν αρκετές ώρες να διακομισθούν σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου ή να αδειάσει κλίνη ΜΕΘ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος

Αναφέρει επίσης, ότι το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει «ότι τα ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται ημέρες μαζί στο πρώην χώρο των εξωτερικών ιατρείων ακόμη και σε ράντζα».

«Πολλοί εξυπηρετούνται με φορητές μπουκάλες οξυγόνου. Δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής και τα δείγματα για τεστ στους ασθενείς στέλνονται Θεσσαλονίκη και αργούν. Οι αναμονές για εξέταση των ασθενών υπόπτων κρουσμάτων στα ΤΕΠ είναι πολλές ώρες και ταλαιπωρούνται με πυρετό, βήχα και άλλα συμπτώματα. Υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι εκ των οποίων ο ένας είναι διευθυντής στη ΜΕΘ», προσθέτει ο κ. Γιαννάκος.

Αναφέρει επίσης ότι 36 συνάδελφοι νοσούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτό είναι το σχέδιο για τα Χριστούγεννα - Το όριο των ατόμων και τα SMS για... ρεβεγιόν