ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γώγος: Να εμβολιαστούν πρώτα τα άτομα αναγνωρισιμότητας για να πείσουν τους πάντες

Κορονοϊός - Γώγος: Να εμβολιαστούν πρώτα τα άτομα αναγνωρισιμότητας για να πείσουν τους πάντες

Σύμφωνα με τον καθηγητή η προσπάθεια από την επιστημονική κοινότητα για την δημιουργία εμβολίου μόλις σε έναν χρόνο ήταν τιτάνια

Αρχές του 2021 το εμβόλιο για τον κορονοϊό «θα βρίσκεται στη χώρα μας», ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, υπογραμμίζοντας ότι όσοι άνθρωποι χαίρουν δημοσιότητας, αναγνωρισιμότητας και αποδοχής θα πρέπει να βγουν μπροστά ώστε να κάμψουν την αμφισβήτηση από όσους έχουν αμφιβολίες για τον εμβολιασμό και να νιώσουν περισσότερο ασφαλείς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή η προσπάθεια από την επιστημονική κοινότητα για την δημιουργία εμβολίου μόλις σε έναν χρόνο ήταν τιτάνια, «αρχές του νέου έτους θα το έχουμε και στη χώρα μας. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι άνθρωποι αυξημένου κινδύνου και παράλληλα οι υγειονομικοί. Έτσι θα μειωθεί η νοσηρότητα και η θνητότητα», σημείωσε.

Αναφορικά με τα ερωτηματικά που υπάρχουν για την ασφάλεια του εμβολίου ο καθηγητής μιλώντας στο Mega τόνισε: «Είναι εύλογο να έχει ο κόσμος ερωτηματικά και αμφιβολίες, αντί να μην εντάσσονται σε ένα ευρύτερο αντιεμβολιαστικό κίνημα».

«Σε αυτούς πρέπει να αποτανθούμε, κι αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι οι επώνυμοι, όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Και από την άλλη είναι η ενημέρωση. Είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι για να γίνει ένας μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού ώστε να έχουμε ανοσία αγέλης. Μέσω της ανοσίας της συλλογικής θα προστατευθούν κι οσοι δεν το έχουν κάνει», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Lockdown: Ποια καταστήματα οδεύουν προς άνοιγμα - Το σχέδιο της κυβέρνησης