ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Σχολεία: Οι εισηγήσεις των ειδικών - Πότε θα ανοίξουν

Lockdown - Σχολεία: Οι εισηγήσεις των ειδικών - Πότε θα ανοίξουν

Άρση Lockdown: Ένα από τα πιο δύσκολα «στοιχήματα» της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων - Αυτές είναι οι εισηγήσεις των ειδικών   

Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, τίθεται σε ισχύ η άρση του lockdown για 110 εποχιακά καταστήματα, με το υπουργείο Ανάπτυξης να έχει στραμμένα τα βλέμματα σε καταναλωτές και καταστηματάρχες, για το πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση, χωρίς εικόνες συνωστισμού και με τήρηση των μέτρων.

Οι εισηγήσεις των ειδικών για σχολεία

Σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε η τακτική σύσκεψη για τον κορονοϊό και η Ειδική Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων κατέθεσε στον πρωθυπουργό προτάσεις για τον τρόπο επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο όπως όλα δείχνουν μετατίθεται για μετά τις γιορτές.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, εξήγησε μιλώντας στο Newsbomb.grσχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, πως «με βάση τα νούμερα τα οποία έχουμε αυτές τις ημέρες και αυτά που πιθανόν θα ακολουθήσουν τις επόμενες, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για άνοιγμα των σχολείων. Τα κρούσματα δεν μειώνονται όσο θα θέλαμε ή όσο πιστεύαμε ότι θα μειωθούν, επομένως δεν είναι η ώρα να μιλάμε για άνοιγμα των σχολείων».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, αλλά και κομμωτήρια, χωρίς ωστόσο να δώσει το χρονικό ορίζοντα που θα συμβεί.

Όπως είπε, θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Crash test τα εποχιακά για το άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και ανθοπωλείων