ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δυο νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλίας - Προβληματισμός για έξι περιοχές

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δυο νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλίας - Προβληματισμός για έξι περιοχές

Κορονοϊος: Σύμφωνα με τον κ Χαρδαλιά τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά, με τον ίδιο κρούει καμπανάκι κινδύνου για τις περιοχές που φαίνεται να μην τηρούν πιστά τα μέτρα

«Καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ότι τα μέτρα δεν τηρούνται σε ορισμένες περιοχές και γι' αυτό ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν υποχωρεί

Σύμφωνα με τον κ Χαρδαλιά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη την επικράτεια που δε έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα τους ανέρχονται σε 16.617, τονίζοντας το επιβαρυμένο φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα αποτελεί το 66,4% αυτών ενώ η Αττική αποτελεί το 19.7%.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι διακυμάνσεις των κρουσμάτων οφείλονται στο γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχει χαλάρωση αναφορικά με την τήρηση των μέτρων, αυτές οι περιοχές είναι:

  • Πιερία 587 κρούσματα
  • Πέλλα 548 κρούσματα
  • Ημαθία 486 κρούσματα
  • Δράμα 454 κρούσματα
  • Ξάνθη 376 κρούσματα
  • Φλώρινα 172 κρούσματα

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ Χαρδαλιά, Ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές παρατηρείται διασπορά του ιού προς τα χωριά, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να εφιστά την προσοχή καθώς τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση δυο νέα μέτρα. Όσοι ανιχνεύονται θετικοί στα χερσαία σύνορα δεν θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι τα νέα αυτά μέτρα θα ισχύουν από τη Δευτέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου - Ψεύτης και επικίνδυνος: «Η Ελλάδα παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα»