ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ 34χρονος στο νοσοκομείο Νάουσας

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ 34χρονος στο νοσοκομείο Νάουσας

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Εκτός ΜΕΘ σε κοινό θάλαμο από το Σάββατο το απόγευμα, βρίσκεται στο νοσοκομείο Νάουσας 34χρονος ασθενής με COVID.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, ενημερώθηκε σήμερα από τους συγγενείς διασωληνωμένου 34χρονου που βρίσκεται στο νοσοκομείο Νάουσας, πως βρίσκεται στο νοσοκομείο Νάουσας εκτός ΜΕΘ σε κοινό θάλαμο από το Σάββατο το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννάκος επικοινώνησε με γιατρούς του νοσοκομείου όπου του επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου:

Σήμερα με πήραν οι συγγενείς διασωληνωμένου 34χρονου που βρίσκεται στο νοσοκομείο Νάουσας εκτός ΜΕΘ σε κοινό θάλαμο από το Σάββατο το απόγευμα. Το επιβεβαίωσα το γεγονός από τους γιατρούς του Νοσοκομείου. Το νοσοκομείο Νάουσας δεν έχει ΜΕΘ ούτε για περιστατικά κορονοϊού ούτε για γενικά περιστατικά. Από το Σάββατο δεν βρίσκουν πουθενά ΜΕΘ. Όλες οι ΜΕΘ της κεντρικής Μακεδονίας είναι γεμάτες με περιστατικά κορονοϊού. Που είναι οι ιδιωτικές ΜΕΘ που έχουν επιταχθεί υποτίθεται. Στη Δυτική Μακεδονία οι κλίνες ΜΕΘ είναι στο σύνολο 9. Στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας 4 κλίνες γενικής ΜΕΘ και 2 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού. Στο νοσοκομείο Κοζάνης αναπτύχθηκαν μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού.

Άνοιξαν προχθές και γέμισαν αμέσως. Στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και οι 6 είναι γεμάτες. Οι 9 κλίνες ΜΕΘ που υπάρχουν στα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Κοζάνης εξυπηρετούν 5 νοσοκομεία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Εδώ και τέσσερεις ημέρες βρίσκεται διασωληνωμένος ασθενής 58 ετών γενικό περιστατικό στο νοσοκομείο Φλώρινας στη χειρουργική κλινική και η διακομιδή γίνεται σήμερα, τώρα. Και 12ος συνάδελφος ενημερωθήκαμε σήμερα ότι βρίσκεται διασωληνωμένος εδώ και ημέρες σε ΜΕΘ. Νοσηλευτής 58 χρονών από το νοσοκομείο Φλώρινας. Διασωληνώθηκε και είχε την τύχη των άλλων 20 ασθενών με κορονοϊό του Νοσοκομείου Φλώρινας που διασωληνώθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο. .

Δεν διαθέτει ΜΕΘ το νοσοκομείο. Διασωληνώνονται οι ασθενείς και αναζητείται ΜΕΘ ώρες ή ημέρες. Όσοι αντέξουν μεταφέρονται σε όποιο νοσοκομείο βρούν. Έτσι και για το συνάδελφο βρέθηκε την επόμενη ημέρα της διασωλήνωσης ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και μεταφέρθηκε. Δεκαπέντε ημέρες δίνει τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ. Το νοσοκομείο Φλώρινας με πάνω από 25 συναδέλφους να νοσούν κάθε φορά είναι απιδεκατισμένο. Νοσηλεύει 30 με 40 περιστατικά με κορονοϊό λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό, με 2 γιατρούς παθολόγους, έναν πνευμονολόγο και δύο χειρουργούς που και αυτοί ρίχθηκαν στη μάχη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Η Τουρκία ανοίγει πυρ στο βορειανατολικό Αιγαίο

Ρoή Ειδήσεων