ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεραρχίας – Η συμβιβαστική πρόταση των λοιμωξιολόγων για τις εκκλησίες

Κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεραρχίας – Η συμβιβαστική πρόταση των λοιμωξιολόγων για τις εκκλησίες

Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών μετά τη συνομιλία που είχαν τη Δευτέρα Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από το εκκλησιαστικό μέτωπο, ο Πρωθυπουργός είναι ανοιχτός στην τέλεση μιας ακόμη λειτουργίας την Πρωτοχρονιά παραπέμποντας στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας για την τελική πρόταση.

Κατά πληροφορίες μετά από σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα και μέγιστο αριθμό ατόμων από 25 έως 50 ανάλογα με το μέγεθος του ναού.

Οι ιεράρχες είχαν διαφωνήσει από την αρχή με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για έως 9 άτομα στους μικρότερους ναούς και για έως 25 σε μητροπόλεις ζητώντας ρύθμιση ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Η Εκκλησία ζητά επίσης να υπάρξει, επίσης, μια Θεία Λειτουργία ανήμερα Πρωτοχρονιά καθώς και αύξηση των Θείων Λειτουργιών για τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ειδικοί διάκεινται θετικά και προς την πρόταση αυτή.

Παράλληλα οι ιεράρχες φαίνεται να έχουν αποδεχθεί την απόφαση να μην υπάρξει λιτανεία και ο Σταυρός ανήμερα τα Θεοφάνεια να πέσει μέσα σε κολυμβήθρα.

Ερώτημα παραμένει, τέλος, τι θα γίνει με το αίτημα για ατομική προσευχή στο διάστημα από 21 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου «επ’ ευκαιρία εξόδου». Όταν κάποιος, δηλαδή, βγει από το σπίτι του αφού έχει στείλει SMS για άλλο λόγο να μπορεί να επισκεφθεί κάποιον ιερό ναό για προσευχή.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών τις οποίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει και κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σε εγρήγορση η κυβέρνηση για τις γιορτές - Αχτίδα φωτός από τα επιδημιολογικά δεδομένα