ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γεωργιάδης: «Παράθυρο» για διαγραφή ποσών από την επιστρεπτέα προκαταβολή 1, 2 και 3

Κορονοϊός - Γεωργιάδης: «Παράθυρο» για διαγραφή ποσών από την επιστρεπτέα προκαταβολή 1, 2 και 3
Intime News

Ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε επίσης ότι και για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, θα υπάρξουν αποφάσεις

Η μείωση του ενοικίου κατά 80% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουαρίου που προανήγγειλε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά τις πληττόμενες κλειστές επιχειρήσεις επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (16/12) στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, για τους εργαζόμενους σε αναστολή ισχύει η μείωση κατά 40%.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 1, 2 και 3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επεσήμανε πως όταν πάρει εμπρός η οικονομία κάποιο μέρος από τα ποσά δεν θα επιστραφούν.

Προανήγγειλε επίσης ότι και για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από την πανδημία θα υπάρξουν αποφάσεις. Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής.

Για την εστίαση, ανέφερε πως κατανοεί τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται οι εκπρόσωποι της και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, αλλά παρατήρησε πως σε όλη την Ευρώπη η εστίαση είναι κλειστή και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα.

Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα, διευκρίνισε πως τα καταστήματα σε αυτά μπορούν να λειτουργούν με τη μέθοδο του click away, αρκεί οι παραδόσεις να μη γίνονται σε κλειστούς χώρους και να ακολουθούνται οι κανόνες που ισχύουν και για τα υπόλοιπα καταστήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Σκύλος κατασπάραξε 14χρονο - Νεκρό το παιδί