ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown στα… πάρτι βάζει η ΕΛ.ΑΣ: Σαρωτικοί έλεγχοι, drones και αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας

Lockdown στα… πάρτι βάζει η ΕΛ.ΑΣ: Σαρωτικοί έλεγχοι, drones και αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας
Intime News

Me 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους, μπλόκα σε κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων, drones αλλά και ελικόπτερα θα περάσουμε το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς.

Οι φετινές γιορτές δεν θα περιλαμβάνουν μεγάλες παρέες γύρω από το τραπέζι, ούτε κάλαντα από τα παιδιά, όσο για τους ελέγχους; Θα είναι εντατικοί.

Αυξημένη ήταν η κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας το απόγευμα της Τετάρτης (23/12), με τους αστυνομικούς να στήνουν μπλόκα σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετα την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε νοσοκομεία και κοινωνικές δομές στην Κεντρική Μακεδονία την Τετάρτη, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί ώστε να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα.

«Θέλω και πάλι να κάνω μία έκκληση. Να αποφύγουμε ειδικά τις συναθροίσεις στα σπίτια», τόνισε, προσθέτοντας ότι η δική του παράκληση προς του πολίτες είναι να γιορτάσουμε φέτος με «πολύ στενές οικογενειακές συνάξεις. Για να μη βιώσουμε και πάλι μία αναζωπύρωση της πανδημίας, ένα τρίτο κύμα το οποίο θα δοκιμάσει και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν θα πέσει στα σταθερά μπλόκα της Τροχαίας.

Από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Κηφισιάς, στη Λεωφόρο Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Αμαλίας και στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Πέρα από τα μπλόκα περιπολίες με μηχανές και περιπολικά θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους του δρόμους, σύμφωνα με το Mega.

Στη Δυτική Αττική όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας.

Ιεροί ναοί, πλατείες και σταθμοί μετρό θα βρίσκονται σε κλοιό, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όπου κριθεί απαραίτητο ακόμη και το drone για να ελέγχει την κίνηση σε ολόκληρες γειτονίες.

Στο τραπέζι των συσκέψεων εξετάστηκε σοβαρά το σενάριο πολίτες να προσπαθήσουν να φύγουν από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφορεία.

Οι αρμόδιες αρχές τονίζουν πως η τήρηση ή όχι των μέτρων τις ημέρες των Χριστουγέννων θα κρίνουν εάν παρθούν νέα πιο αυστηρά την παράνομη της Πρωτοχρονιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.