ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος εφιάλτης στις Σέρρες – Σώθηκε από τύχη 5μελής οικογένεια

Πύρινος εφιάλτης στις Σέρρες – Σώθηκε από τύχη 5μελής οικογένεια

Τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη είδε μια πενταμελής οικογένεια στον Λιθότοπο Ηράκλειας στις Σέρρες, το σπίτι της οποίας παραδόθηκε στις φλόγες.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο τριώροφο σπίτι ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό γονείς, παιδιά και ο παππούς.

Οι γονείς, που είδαν ξαφνικά την περιουσία τους να γίνεται στάχτη, άρπαξαν τα δύο ανήλικα παιδιά τους και τον παππού που διέμενε στον πρώτο όροφο και έτρεξαν πανικόβλητοι στον δρόμο ζητώντας βοήθεια.

Οι γείτονες έντρομοι ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάσβεσης του σπιτιού με ό,τι μέσα είχαν στη διάθεσή τους, ενώ άμεση ήταν και η βοήθεια του δημάρχου Ηράκλειας, ο οποίος ειδοποίησε κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, Νιγρίτης και Σιδηροκάστρου, τα οποία ενίσχυσε με βυτιοφόρα του δήμου Ηράκλειας.

Το τριώροφο σπίτι, από το οποίο βγαίνουν ακόμα καπνοί, έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή, ενώ σε άμεσο κίνδυνο βρέθηκε διπλανή μονοκατοικία.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά ξεκίνησε από την καπνοδόχο του τζακιού, και επεκτάθηκε αρχικά στην ξύλινη σοφίτα του σπιτιού και στη συνέχεια στους υπόλοιπους ορόφους.