ΕΛΛΑΔΑ

Nέα Σμύρνη: MAΤ και κλούβες στη διαμαρτυρία κατά του κλεισίματος του άλσους (pics+vid)

Nέα Σμύρνη: MAΤ και κλούβες στη διαμαρτυρία κατά του κλεισίματος του άλσους (pics+vid)

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 13:30 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Νέας Σμύρνης, της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης και της δημοτικής κίνησης «Μια Πόλη Ανάποδα» έξω από την κεντρική είσοδο του Άλσους Νέας Σμύρνης που έκλεισε ξανά με αυθαίρετη απόφαση της δημοτικής αρχής.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές που τηρούσαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα απαίτησαν την άμεση απομάκρυνσή των αστυνομικών δυνάμεων καταγγέλλοντας την προκλητική τους στάση.

Η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του άλσους με απειλές προστίμων και προσαγωγών επικαλούμενη «λόγους δημόσιας υγείας». Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στους διαδηλωτές και μάλιστα έκοψαν πρόστιμα σε δικηγόρο παρά το γεγονός ότι επέδειξε τη δικηγορική της ταυτότητα. Ακόμα οι αστυνομικοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μια προσαγωγή.

Ως απάντηση οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στην Ελευθερίου Βενιζέλου και συνέχισαν τη διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της πόλης με αίτημα να ανοίξει το πάρκο.

«Είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να ξανακλείσουμε το Άλσος σε μια προσπάθεια να μας βρει η 11η Ιανουαρίου στην βέλτιστη επιδημιολογική κατάσταση ώστε μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό να επιστρέψουν με ασφάλεια στο φυσικό τους χώρο. Παίζουμε άμυνα για να προστατεύσουμε ό,τι αγαπάμε περισσότερο αφενός και αφετέρου γιατί δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο αυτά που χτίσαμε σε διάστημα τόσων μηνών να γκρεμιστούν από την χαλάρωση λίγων ημερών. Αξίζει να προσπαθήσουμε για μια ακόμα φορά. Να μείνουμε σπίτι και να μείνουμε ασφαλείς», ήταν η δήλωση του δημάρχου Σταύρου Τζουλάκης.

Πηγή: prin.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλες Δυνάμεις: Τέλος η θρυλική «καναδέζα» - Αυτό θα είναι το νέο «εθνικό όχημα»