ΕΛΛΑΔΑ

Ίμια: Τι αναφέρει το Λιμενικό για το επεισόδιο με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής

Ίμια: Τι αναφέρει το Λιμενικό για το επεισόδιο με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής

Την επίσημη θέση της ελληνικής πλευράς για το περιστατικό στην περιοχή των Ιμίων, εξέφρασε σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα.

«Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η τουρκική ακτοφυλακή κατηγόρησε τα σκάφη της ελληνικού Λιμενικού Σώματος πως παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας anterhaber.com υποστηρίζει πως σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής σταμάτησαν τα ελληνικά αλιευτικά 2 μίλια πριν από τις νησίδες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει τίτλο: «Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να φτάσουν στο Καρντάκ (Ίμια), αλλά εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή», τα ελληνικά αλιευτικά αρνούνταν να αποχωρήσουν από την περιοχή, περνώντας μπροστά από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Συγκλονίζουν οι εικόνες

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ που μετέδωσε εικόνες από το σκάφος του Λιμενικού η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε ουσιαστικά το περιπολικό σκάφος με αποτέλεσμα να υποστεί αρκετές ζημιές. Το αριστερό μπαλόνι έσπασε, η μηχανή υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα το σκάφος να μην είναι υπηρεσιακά αξιόπλοο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων - Υπουργείο Παιδείας: Οι μαθητές επιστρέφουν σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία στις 11/1