ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι - Οδηγός ταξί στο Newsbomb.gr: «Αν είχα στρίψει ελάχιστα δεύτερα μετά, τώρα θα ήμουν νεκρός»

Μενίδι - Οδηγός ταξί στο Newsbomb.gr: «Αν είχα στρίψει ελάχιστα δεύτερα μετά, τώρα θα ήμουν νεκρός»

Για το περιστατικό που βίωσε χθες (07.01.2021) περίπου στις 20:00 το βράδυ, μίλησε στο Newsbomb.gr, ο Χαράλαμπος Πεχλιβανίδης, οδηγός του ταξί που «δέχθηκε» την αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Ο κ. Πεχλιβανίδης, περιέγραψε με τρεμάμενη φωνή, τα δευτερόλεπτα τρόμου που έζησε όταν συνειδητοποίησε ότι μία αδέσποτη σφάιρα «χτύπησε» τον ουρανό του αυτοκινήτου του, μόλις 7 χιλιοστά από το να τραυματίσει τον ίδιο.

«Βρισκόμουν στην πιάτσα των ταξί στο Μενίδι, όταν ξεκίνησα με μία πελάτισσα για να την πάω προς τους Αγίους Αναργύρους. Ξαφνικά ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο, ένα μπαμ και είδα μία λάμψη. Εγώ νόμιζα πως τράκαρα με κάποιον ή κάπου χτύπησα το αυτοκίνητο, γιατί ο θόρυβος ήταν πάρα πολύ δυνατός», εξηγεί ο ίδιος και συνεχίζει λέγοντας, «Σοκαρίστηκα! Βγήκαν όλοι έξω στους δρόμους και μου είπαν ότι αυτο που άκουσα ήταν σφαίρα».

Ο Χαράλαμπος Πεχλιβανίδης, εξιστορώντας τα όσα συνέβησαν, μας αναφέρει ότι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ «Αν είχα πάρει την στροφή ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, τώρα θα ήμουν νεκρός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά το συμβάν, κάλεσε την αστυνομία και όταν έφτασε, βρέθηκε η αδέσποτη σφαίρα που είχε χτυπήσει το ταξί του.

Η αδέσποτη σφαίρα που «χτύπησε» το ταξί

«Ήμασταν και οι δύο σοκαρισμένοι. Η γυναίκα που είχα πάρει κούρσα, έτρεμε και έκλαιγε, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει κανείς μας αυτό που έγινε».

«Η γυναίκα μου έλεγε, με λυγμούς ''παιδάκι μου έχεις άγιο, 7 πόντους ακόμη και δεν θα μιλάγαμε'', το ίδιο μου είπε και η αστυνομία που έφτασε στο σημείο».

Όπως ανέφερε ο κ. Πεχλιβανίδης, «Πριν 2-3 λεπτά από το συμβάν ακούγονταν πυροβολισμοί στα Άνω Λίοσια προς τις εργατικές κατοικίες, από εκεί ήρθε η σφαίρα».

Για την τραγική κατάσταση με τις αδέσποτες σφαίρες μίλησε ο οδηγός ταξί, τονίζοντας πως κάθε μέρα γίνονται τέτοια περιστατικά στην περιοχή. «Πέρυσι μάλιστα, σκοτώθηκε ένα παιδάκι, πρέπει να γίνει κάτι, να προλάβουμε να μην έχουμε άλλα θύματα.»

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε ο οδηγός ταξί, όταν χτύπησε η αδέσποτη σφαίρα το ταξί, η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο και εκτός από τον ίδιο και την πελάτισσά του θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί κι άλλος κόσμος.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Tι είπε ο κ. Καζας Δημήτρης, κάτοικος της περιοχής:

«Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο. Κινδυνεύουν τα παιδιά μας. Τα ίδια μου τα παιδιά έχουν βρει κάλυκες στην αυλή του σπιτιού μας»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μια εβδομάδα πίσω πηγαίνει το click away – Ανησυχία για την Αττική