ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες εικόνες στο Μενίδι - Τουμπάρουν τα αμάξια για να κλέψουν τους καταλύτες

Απίστευτες εικόνες στο Μενίδι - Τουμπάρουν τα αμάξια για να κλέψουν τους καταλύτες

Και όμως οι ληστές δεν διστάζουν να τουμπάρουν τα αυτοκίνητα για να κλέψουν τους καταλύτες!

Δεκάδες πλέον είναι τα αυτοκίνητα και στην πόλη των Αχαρνών όπου οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν κατεστραμμένα έξω από τα σπίτια τους με τους καταλύτες να έχουν κάνει φτερά αλλά και την ζημιά να αριθμεί εκατοντάδες ευρώ αναφέρει το parnesnews.gr.

Στα χνάρια των διαρρηκτών ανά τον κόσμο που κόβουν και κλέβουν σε χρόνο ρεκόρ τους καταλύτες των σταθμευμένων αυτοκινήτων για να τους πουλήσουν σε υψηλές τιμές λόγω των συστατικών που περιέχουν, έχουν τώρα μπει και οργανωμένες συμμορίες στη χώρα μας.

Το θέμα ξεκίνησε από τα Βόρεια Προάστια με την ΕΛΑΣ να έχει ήδη συλλάβει κάποια μέλη της σπείρας. Ωστόσο, όπως φαίνεται η «μόδα» ήρθε και στην πόλη μας αφού όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν ιδιοκτήτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι δράστες εννοείτε πως είναι παραπάνω από δυο και η δράση τους εστιάζεται σε ΙΧ κυρίως παλαιότερης χρονολογίας.

Μέσα σε λίγα λεπτά τουμπάρουν το ΙΧ-στόχος, κόβουν με πριόνι τον καταλύτη και εξαφανίζονται σαν… κύριοι! Πέρα από την ζημιά που προκαλούν ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα σωματίδια που προκαλούν με το κόψιμο του καταλύτη είναι άκρως επικίνδυνα για τον οργανισμό σε σύγκριση με το κέδρος που τυχόν έχουν από την πώληση τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ανοίγουν πάλι τα μαγαζιά – Αυτή είναι η ημερομηνία – Πώς θα λειτουργήσει το click inside