ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Χανιά: Έτσι έπιασαν τον Νορβηγό – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Έγκλημα στα Χανιά: Έτσι έπιασαν τον Νορβηγό – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 47χρονος Νορβηγός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 55χρονης στα Μεσκλά Χανίων.

Ο 47χρονος δε έχει δικηγόρο, τον οποίο θα ορίσει το Προξενείο της Νορβηγίας στην Κρήτη και γι' αυτό ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας Χανίων.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία.

Πώς έφτασαν στη σύλληψή του

Ένα τηλεφώνημα από πολίτη που έδωσε πληροφορίες για τις κινήσεις του Νορβηγού που κατηγορείται για την δολοφονία της 55χρονης συντρόφου του στα Μεσκλά Χανίων και μία συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, οδήγησαν στη σύλληψη του 48χρονου.

«Υπήρχαν πληροφορίες ότι κινείται στην περιοχή του Ηρακλείου. Μετά από τηλεφώνημα – πληροφορία ξεκίνησε η έρευνα, εντοπίστηκε και συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης.

Επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες που έφερε στο φως το Creta24.gr ότι ο Νορβηγός ήταν έτοιμος να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Είχε γίνει προεργασία από τον ύποπτο που έδειχναν αυτοκτονική διάθεση», πρόσθεσε ο κ.Πικράκης.

Ο Νορβηγός έχει ομολογήσει την πράξη του, χωρίς, όμως, όπως είπε να θυμάται λεπτομέρειες.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, ο Νορβηγός έμεινε για ένα βράδυ σε ξενοδοχείο στα Μάταλα Ηρακλείου και τα υπόλοιπα βραδιά κοιμόταν στο αυτοκίνητο. Πάνω του δεν βρέθηκαν χρηματα ούτε το κινητό του θύματος το οποίο υποστήριξε πως πέταξε κάπου στα Μάταλα, ενώ για το τηλεφώνημα που έκανε στην 16χρονη κόρη του θύματος είπε πως ήθελε να την ενημερώσει ότι σκότωσε τη μητέρα της και σκοπεύει να αυτοκτονήσει, αλλά το τηλεφώνημα πήρε άλλη τροπή όταν πήρε το τηλέφωνο ο μεγάλος γιος της 54χρονης με τον οποίο καυγάδισαν έντονα.

Με πληροφορίες από zarpanews.gr, flashnews.gr, creta24.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: Στη «φωλιά» των Rafale Έλληνες πιλότοι - Η εκπαίδευση στα γαλλικά υπερόπλα