ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Συναγερμός λόγω της αύξησης των υδάτων σε Ερυθροποτάμο και Μικρό Δέρειο

Έβρος: Συναγερμός λόγω της αύξησης των υδάτων σε Ερυθροποτάμο και Μικρό Δέρειο
In Τime

Σε επαγρύπνηση η Π.Ε. Έβρου λόγω της επικείμενης αύξησης των υδάτων στις περιοχές του Ερυθροποτάμου και του Μικρού Δερείου.

Λόγω της επικίνδυνης αύξησης υδάτων στην περιοχή του Ερυθροποτάμου και του Μικρού Δερείου, η αντιπεριφέρεια Έβρου ενημερώνει τους δήμους Σουφλίου και Διδυμοτείχου, τις διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, καθώς και την XVI Μ/Κ ΜΠ/3Ο ΕΓ-50 ΜΗΧ.ΤΑΞ/3Ο ΕΓ να προβούν άμεσα στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Οι δήμαρχοι θα μεριμνήσουν άμεσα για την ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών τους να μην πλησιάζουν τον Ερυθροπόταμο, το ρέμα του Μικρού Δερείου και τα αναχώματα αυτών, καθώς χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες περιοχές και να απομακρύνουν έγκαιρα από αυτές μηχανήματα και εργαλεία. Επίσης και εάν απαιτηθεί, να συνεργάζονται με τη δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου, για άμεση επέμβαση-παρέμβαση με μέσα και προσωπικό.
  • Οι δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, θα ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον του Ερυθροποτάμου και του ρέματος του Μικρού Δερείου, για την επικείμενη αύξηση των υδάτων, ώστε να επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις εκτροφές τους και να είναι σε επαφή με της εν λόγω διευθύνσεις για πιθανή εκκένωση των κτηνοτροφικών μονάδων. Τέλος θα ενημερώσουν τον ΤΟΕΒ για τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους.
  • Η δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου θα διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη/επιτήρηση των αναχωμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων και να ενημερώσει τους ΓΟΕΒ για τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (αρδευτικά αντλιοστάσια, αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λ.π..).
  • Η δ/νση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ δια του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, θα παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώνει με σχετικό έγγραφο.
  • Τέλος η XVI Μ/Κ ΜΠ -50 ΜΗΧ.ΤΑΞ ΠΕΖ, θα θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια για τη διαχείριση αύξησης υδάτων στη λεκάνη απορροής του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του. Στο μεταξύ, σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Διδυμοτείχου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «μεγάλος όγκος υδάτων κατευθύνεται από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα προς την κοιλάδα του Ερυθροποτάμου, ενώ στο Μικρό Δέρειο το νερό πέρασε πάνω από τη γέφυρα» και ενημερώνει πως για κάθε περίπτωση άμεσης ανάγκης, οι κάτοικοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 6944069513 ή 6976699401.

Κλειστά τα σχολεία σε Άνθεια και Απαλό

Αναστέλλεται για σήμερα, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου η λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους οικισμούς Απαλού και Άνθειας καθώς και στον παιδικό σταθμό Απαλού.

Με απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη τα σχολεία των εν λόγω οικισμών θα είναι κλειστά, λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αττική: Φόβος για «έκρηξη» κρουσμάτων έως και 40% τις επόμενες 15 ημέρες

Ροή Ειδήσεων