ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Κληρώνει» για την Αττική – Τι θα γίνει με απαγόρευση κυκλοφορίας, σχολεία, μαγαζιά

Lockdown: «Κληρώνει» για την Αττική – Τι θα γίνει με απαγόρευση κυκλοφορίας, σχολεία, μαγαζιά
ASSOCIATED PRESS

Lockdown: Ημέρα αποφάσεων είναι η σημερινή, με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να συνεδριάζει για τη λήψη νέων μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές και ειδικά στην Αττική, καθώς την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και έχουν πιάσει αριθμούς Δεκεμβρίου.

Οι τετραψήφιοι αριθμοί των κρουσμάτων τρομάζουν τους ειδικούς, οι οποίοι σήμερα θα λάβουν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Η Αττική καταγράφει περισσότερα από τα μισά κρούσματα καθημερινά, ενώ τα λύματα αποκαλύπτουν τι πραγματικά συμβαίνει στην πρωτεύουσα. Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης τόνισε, μιλώντας στο Newsbomb.gr ότι υπάρχει απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, που σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα φτάνει και ξεπερνάει το 180%.

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης μετά και την εισήγηση της Επιτροπής, θα ανακοινωθούν το απόγευμα, κατά την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Τα μέτρα για την Αττική

Για την Αττική, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, όταν και ο κόσμος κυκλοφορεί πολύ περισσότερο. Εάν συμβεί αυτό, τα καταστήματα θα κλείνουν το Σάββατο στις 5 το απόγευμα.

Καταστήματα και σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως λειτουργούν σήμερα, ενώ φαίνεται ότι απορρίπτεται το σενάριο για απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο στο λεκανοπέδιο.

Eπίσης εξετάζεται το θέμα της κατάργησης του click inside και να παραμείνει μόνο το click away.

«Κοκκινίζουν» Αχαΐα και Θεσσαλονίκη

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την επιδημιολογική εικόνα που παρουσίασε η Θεσσαλονίκη. Εν τέλει, αποφασίστηκε πως η συμπρωτεύουσα μπαίνει στις «κόκκινες» περιοχές, θα ανήκει δηλαδή από την Παρασκευή (05.02) στο επίπεδο επιτήρησης Β’ και θα ισχύουν σε όλη την περιφερειακή ενότητα πολύ πιο αυστηρά μέτρα, σε ένα αυστηρότερο lockdown από αυτό που ήδη ισχύει.

Την ίδια ώρα στο «κόκκινο» θα μπει και η Αχαΐα, όπου τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Όχι» σε αυστηρό lockdown - Ποιες οι εισηγήσεις της επιτροπής - Το σχέδιο για την Αττική