ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Θωμαΐδη στο Newsbomb.gr: Μεγαλύτερη από το Νοέμβριο η αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική

«Βόμβα» Θωμαΐδη στο Newsbomb.gr: Μεγαλύτερη από το Νοέμβριο η αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, που σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα φτάνει και ξεπερνάει το 180%, έκανε λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής είναι μεγαλύτερη και από αυτή του Νοεμβρίου γεγονός που αποτυπώνεται και στις εισαγωγές ασθενών Covid – 19 στα νοσοκομεία και της ΜΕΘ. «Στα νοσοκομεία οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 40% περίπου και στις ΜΕΘ 10% περίπου», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr o καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ.

Και πρόσθεσε: «η σταδιακή αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής έχει ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα και τώρα εκτοξεύθηκε. Η εικόνα που έχουμε τώρα είναι αντίστοιχη με τον Οκτώβριο. Τότε παρατηρήθηκε αύξηση από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου».

Τέλος σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μην ζήσουμε την ίδια κατάσταση με το δεύτερο κύμα.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες ο ΕΟΔΥ καταγράφει καθημερινά πάνω από 1.000 κρούσματα. Ειδικότερα, χθες (4/2) καταγράφηκαν 1.070, με αποκορύφωμα την περασμένη Τρίτη (2/1) όταν ξεπέρασαν τα 1.200. Ο Φεβρουάριος δηλαδή φτάνει τα 4.025 κρούσματα σε μόλις τέσσερις ημέρες.

Επίσης, έχει εκτιμηθεί ότι το 10%-15% των περιστατικών Covid νοσηλεύονται, και το 5% αυτών θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Άρα από τα κρούσματα των τριών τελευταίων ημερών και μόνο προκύπτει ένας αριθμός τουλάχιστον 300 ασθενών στο ΕΣΥ τις επόμενες 10-15 ημέρες.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται πλέον 440 ασθενείς με τους 249 διασωληνωμένους. Xθες μάλιστα καταγράφηκε αύξηση στους διασωληνωμένους, κατά 3 ασθενείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Όχι» σε αυστηρό lockdown - Ποιες οι εισηγήσεις της επιτροπής - Το σχέδιο για την Αττική