ΕΛΛΑΔΑ

Εισήγηση για καθολικό lockdown στην Αχαΐα από την επιτροπή λοιμωξιολόγων

Εισήγηση για καθολικό lockdown στην Αχαΐα από την επιτροπή λοιμωξιολόγων
InTime

Lockdown: Εκτός από την Πάτρα, η επιτροπή εισηγήθηκε να μπει σε αυστηρό καθεστώς μέτρων ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά ήταν τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη, για πολλές περιοχές της χώρας. Μεταξύ αυτών και η Αχαΐα, όπου επιβεβαιώθηκαν 112 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας την Τετάρτη ήταν δεύτερη σε κρούσματα πίσω από τα 795 της Αττικής, ξεπερνώντας ακόμα και τη Θεσσαλονίκη.

Το πλέον ανησυχητικό στην περίπτωση της Αχαΐας, ήταν το δείγμα γραφής που προέκυψε από την αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού. Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, όταν αυτός ο αριθμός ξεπερνάει το 20 σημαίνει… συναγερμός και για τη εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα την Τετάρτη ο αριθμός έφτασε στο 36,09, δείγμα του προβλήματος που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο στην Πάτρα στην οποία ήδη ίσχυαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, η επιτροπή έχει κάνει εισήγηση για αυστηρό lockdown σε όλη την Αχαΐα και όχι μόνο στην πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας.

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Πάτρας

Αξίζει να σημειωθεί πως τα σημερινά 112 κρούσματα στην Αχαΐας, αποτελούν και αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, με τα ενεργά κρούσματα να είναι πλέον πάνω από 530.

Παράλληλα, η πληρότητα στις κλινικές covid των δύο νοσοκομείων της Πάτρας αγγίζει το 80%. Στις εντατικές το ποσοστό πληρότητας διπλασιάστηκε το τελευταίο 4ήμερο και έφτασε το 70%.

Οι υγειονομικές αρχές ήταν ήδη σε επιφυλακή βλέποντας ότι η κατάσταση είχε γίνει αρκετά δύσκολη τόσο στην κοινότητα, όσο και στα νοσοκομεία, ενώ οι εστίες και η συρροή παραμένουν αυξημένες.

Την ίδια ώρα έντονος ήταν ο προβληματισμός και για την συνέχιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας, καθώς η πλειονότητα των εκπαιδευτικών μετακινούνται από την Πάτρα.

Με όλα αυτά στο... τραπέζι, η εισήγηση της επιτροπής δεν άργησε να έρθει και να συνιστά ολικό lockdown στην Αχαΐα, έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού και να προλάβουν τα χειρότερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η Αθήνα θα σιγήσει! Όλα όσα αλλάζουν μέχρι 28/02 – Τι κλείνει και τι μένει ανοιχτό

Ροή Ειδήσεων