ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Πρεμιέρα» στην Αττική – Αντίστροφη μέτρηση για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο

Lockdown: «Πρεμιέρα» στην Αττική – Αντίστροφη μέτρηση για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο

Σε ρυθμούς lockdown Αττικής φαίνεται ότι θα κινηθούν Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, οι τρεις περιοχές που σε αυτή τη φάση προβληματίζουν τους λοιμωξιολόγους.

Όπως και στην περίπτωση της Αττικής τα δύο στοιχεία που προβληματίζουν τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι:

  • η αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα, οι νοσηλευόμενοι και άρα τελικά οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και
  • το γεγονός ότι μεγαλώνει το αποτύπωμα της βρετανικής μετάλλαξης στην πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Διαβάστε τι αλλάζει στην Αττική μετά το σκληρό lockdown που ισχύει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου

Ήδη υπάρχει εισήγηση για σκληρό lockdown σε όλη την Αχαΐα (η Πάτρα είναι ήδη σε καθεστώς αυστηρών περιορισμών) ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις για τη Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος εκτός από επισκέψεις σε νοσοκομεία θα συναντηθεί και με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Θεσσαλονίκη ήταν η δεύτερη περιοχή – μετά την Αττική - για την οποία ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός αναλυτικά.

Όπως δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ η Θεσσαλονίκη «έχει επιστρέψει στις 21 Οκτωβρίου» προβλέποντας τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων για αρκετές ημέρες ακόμα.

Ειδικά για το Ρέθυμνο μέλη της επιτροπής με τα οποία μίλησε το Newsbomb.gr χαρακτήρισαν «προβληματική» την κατάσταση εξηγώντας ότι στην περιοχή υπάρχει η μετάλλαξη της Βρετανίας που προκαλεί αυξημένο αριθμό κρουσμάτων λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητάς της.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν, μάλιστα, στο Newsbomb.gr ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι το lockdown της Αττικής θα παραταθεί πέραν της 28ης Φεβρουαρίου καθώς για να αποδώσουν τα μέτρα θα χρειαστούν τουλάχιστον 10-12 ημέρες επαναφέροντας την αγωνία τους για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού για τις οποίες φοβούνται ότι θα προκαλέσουν «έκρηξη» κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Η εικόνα της Τετάρτης

Στην Αχαΐα η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σταθερά άσχημη καθώς την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 112 νέα κρούσματα με την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να φτάνει στο 36,09.

Στο Ρέθυμνο παρατηρήθηκε νέα έξαρση, με 42 νέα κρούσματα και την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να ανεβαίνει στο άκρως επικίνδυνο 49,06.

Πολλά ήταν για ακόμα μια ημέρα τα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 101 νέες μολύνσεις με τα «ενθαρρυντικά» στοιχεία να προέρχονται από την αναλογία που παραμένει χαμηλά στο 9,1.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επισης:

Περιστέρι: Συναγερμός για φιαλίδιο με εμβόλιο της Pfizer που εξαφανίστηκε από το Κέντρο Υγείας