ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ποινική δίωξη σε 23 για τα επεισόδια της Τετάρτης

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ποινική δίωξη σε 23 για τα επεισόδια της Τετάρτης
ΙΝΤΙΜΕ

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος 23 συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση είναι αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι 23 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού προηγουμένως ορίστηκε ρητή δικάσιμος για την δίκη τους. Σημειώνεται, ότι ένας εκ των 23 δεν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, καθώς είναι τραυματίας και νοσηλεύεται, ενώ σε βάρος ενός ακόμη συλληφθέντα ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ο συλληφθείς, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής, οδηγήθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να λάβει λάβει προθεσμία.

Περίπου 200 άτομα είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες. Προκλήθηκε μικρής διάρκειας ένταση όταν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο χώρο, απώθησαν τους νεαρούς προς τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα: Στο «κόκκινο» Αττική με 676, Θεσσαλονίκη με 129 και Αχαΐα με 94