ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Καθολικό κλείσιμο σε Ρέθυμνο, Αχαΐα, Εύβοια - Ερωτηματικό για τη Θεσσαλονίκη

Lockdown: Καθολικό κλείσιμο σε Ρέθυμνο, Αχαΐα, Εύβοια - Ερωτηματικό για τη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 η κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιόλογων για την τύχη των επόμενων περιοχών που θα μπουν σε lockdownμετά την Αττική.

Κατά πληροφορίες αυτό που συζητείται στην επιτροπή των ειδικών είναι να μπουν σε καθολικό lockdown Ρέθυμνο, Αχαΐα, Εύβοια.

Αντίθετα δεν φαίνεται να μπαίνει στον ίδιο κατάλογο η Θεσσαλονίκη, η οποία για την ώρα κρίνεται ότι δεν πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της Αττικής παρά τις φωνές γιατρών από την πόλη που επιμένουν ότι «αν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα».

Όσον αφορά την Αττική δεν φαίνεται να υπάρχει σκέψη για κάποιο επιπλέον μέτρο στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας καθώς εκτιμάται ότι πρέπει να δοθεί χρόνος να αποδώσουν τα μέτρα που ισχύουν από την Πέμπτη και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

«Οδηγός» των αποφάσεων, όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr είναι η πίεση στο σύστημα υγείας η οποία έχει αυξηθεί στην Αχαΐα αλλά και στην Εύβοια κυρίως λόγω της Χαλκίδας που είναι ήδη σε lockdown.

Ειδικό βάρος για τις τελικές αποφάσεις θα αποτελέσει και η πορεία των μεταλλάξεων του κορονοϊού που έχουν διαπιστωθεί και στην Κρήτη.

Σε κάθε περίπτωση αν υπάρξει εισήγηση των ειδικών για lockdown σε αυτές τις περιοχές αυτό θα σημαίνει ότι σχεδόν το 50% της Ελλάδας θα βρίσκεται σε αυστηρό καθεστώς περιορισμών.

Υπενθυμίζεται ότι την χθες Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.327 νέα κρούσματα σε 55 περιφερειακές ενότητες, με τα μισά από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική (676), τη Θεσσαλονίκη να έπεται με 129 νέες διαγνώσεις και τους συνήθεις υπόπτους Αχαΐα (94 και υψηλό ιικό φορτίο 30,29), Ρέθυμνο (12), Χαλκιδική (23), Εύβοια (35) και Βοιωτία (23) να καταγράφουν επίσης πολλές νέες λοιμώξεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο έντυπο μετακίνησης - Τι αλλάζει από 15 Φεβρουαρίου και για ποιους