ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Αδειάζει η κλεψύδρα» για τις Εντατικές - Στο 83% η πληρότητα ΜΕΘ COVID στην Αττική

Κορονοϊός: «Αδειάζει η κλεψύδρα» για τις Εντατικές - Στο 83% η πληρότητα ΜΕΘ COVID στην Αττική

Το Σύστημα Υγείας στα όρια του «πνιγμού» – Ελάχιστες οι κενές κλίνες στα νοσοκομεία της Αθήνας - Μάχη με το χρόνο δίνουν γιατροί και νοσηλευτές.

Δυστυχώς, όσο και να προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε την κατάσταση αισιόδοξη για τα νοσοκομεία της Αθήνας, η πραγματικότητα θα μας διαψεύδεσει.

Τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται, με τους λοιμωξιολόγους να τονίζουν πως βελτίωση δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν επιβληθούν αυστηρά μέτρα σε κάθε πόλη και κάθε νομό που παρουσιάζει αυξημένο ιικό φορτίο.

Η πόλη που πλήττεται βαρύτατα από τον κορονοϊό είναι φυσικά η Αθήνα, η οποία καταγράφει καθημερινά τα περισσότερα κρούσματα. Οι αριθμοί που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (12.10) ο ΕΟΔΥ είναι απογοητευτικοί, με 1.496 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εκ των οποίων οι μισές στο Νομό Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 1.410 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στην Αττική εντοπίστηκαν τα 762 με την αναλογία των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού στους περισσότερους τομείς να προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Μεγάλη ανησυχία ωστόσο προκαλεί και η ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων, με 293 συμπολίτες μας να δίνουν μάχες στις Εντατικές.

Η μάχη της Εντατικής μάλιστα φαίνεται πως είναι και η σημαντικότερη για το υπουργείο Υγείας, πέραν φυσικά της ανάσχεσης της πανδημίας. Τα νοσοκομεία της Αττικής είναι στα όριά τους, με τις Εντατικές να γεμίζουν καθημερινά και τους γιατρούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για «ασφυξία».

Δύο μόλις 24ωρα μετά την απόφαση για lockdown στην πρωτεύουσα, η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 83% στα νοσοκομεία της Αττικής και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν δεν μπει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δελτίο του Σκάι είναι αποκαλυπτικά της κατάστασης που επικρατεί στα έξι μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας:

  • Στο ΣΩΤΗΡΙΑ υπάρχουν μόλις 20 κλίνες από τις συνολικά 227 για απλή νοσηλεία COVID ενώ μόλις 7 είναι διαθεσιμες ΜΕΘ από τις συνολικά 84.
  • Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ έχει 60 κενές κλίνες COVID από τις 130 ενώ έχει μόλις 8 ΜΕΘ από τις 44.
  • Το ΑΤΤΙΚΟΝ έχει 20 κενές απλές κλίνες COVID από τις 67 και 7 ΜΕΘ από τις 17. Στο Αττικόν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν αν χρειαστεί άμεσα 16 επιπλέον κλίνες COVID.
  • Το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ έχει 30 απλές κλίνες COVID από τις 60 και 3 ΜΕΘ από τις 11

    Το ΘΡΙΑΣΙΟ έχει 15 απλές από τις 62 και 2 ΜΕΘ από τις 12.
  • Το ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ έχει 4 κενές κλίνες COVID από τις 24 και 3 διαθέσιμες ΜΕΘ από τις 12.

Ποσοστό κάλυψης 83%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Στους 90.000 οι φορείς του ιού στην Αττική, περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων