ΕΛΛΑΔΑ

Ράπερ Lamaniff: Ανατροπή! Τι εξετάζει η Αστυνομία για την εξαφάνισή του

Ράπερ Lamaniff: Ανατροπή! Τι εξετάζει η Αστυνομία για την εξαφάνισή του

Τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του ράπερ Lamanif στη Θεσσαλονίκη - Έτσι τον εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. - Ο ρόλος του φιλικού του περιβάλλον - Πού βρισκόταν όλο αυτό τον καιρό

Σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο ράπερ Lamanif που αγνοούνταν εδώ και λίγες ημέρες.

Ο εντοπισμός του έγινε από ειδική ομάδα που είχε συσταθεί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την υπόθεση, οι οποίοι έφτασαν στα ίχνη του, ύστερα από αξιοποίηση βίντεο που είχα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο σε συνδυασμό με πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του.

Capture.jpg
Ο ράπερ που εξαφανίστηκε

Ο ράπερ οδηγήθηκε στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα γραφεία της ασφάλειας της Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο ο ράπερ δεν θέλησε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για την εξαφάνισή του.

Αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι θα εξετάσουν για την υπόθεση το κατά πόσο μπορεί να εξεταστεί νομικά το αδίκημα της άσκοπης κινητοποίησης των Αρχών, όπως επίσης το κατά πόσο μπορεί να απαγγελθούν κατηγορίες σε άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος που γνώριζαν και δεν μίλησαν. Σύμφωνα πάντως με την επικρατέστερη εκδοχή, το πιο πιθανό να μην κατηγορηθεί κανείς για κανένα αδίκημα.

Στην έρευνα βοήθησε σημαντικά η σάρωση συγκεκριμένου λογαριασμών στα social media από τους αστυνομικούς, όπως και η λήψη καταθέσεων το βράδυ της Παρασκευής ατόμων που ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον.

Για την εύρεση του ενημερώθηκαν και οι γονείς του ενώ σήμερα φτάνει στην Θεσσαλονίκη και η μητέρα του από τη Γερμανία.

Ο ράπερ Lamanif

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο συναγερμός στις Αρχές σήμανε μετά από ένα βίντεο που ο ίδιος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, εκφράζοντας την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του. Όπως εξηγούσε, αιτία ήταν ένα ροζ βίντεο με προσωπικές του στιγμές που διέρρευσε από κύκλωμα με αφέντρες που τον απειλούσαν.

Το βίντεο ανέβηκε στο Διαδίκτυο αργά το βράδυ της Δευτέρας και οι Αρχές ενημερώθηκαν για αυτό νωρίς το πρωί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε κινητοποίηση από χρήστες, κοινοποιώντας το βίντεο και ζητώντας άμεση παρέμβαση της αστυνομίας για να τον αποτρέψουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.