ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος - Βιασμός 14χρονης: «Ήθελα να έρθω πιο κοντά της ως πατέρας» - Στη φυλακή ο κατηγορούμενος

Ρόδος - Βιασμός 14χρονης: «Ήθελα να έρθω πιο κοντά της ως πατέρας» - Στη φυλακή ο κατηγορούμενος

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες ο 36χρονος που κατηγορείται για βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της συντρόφου του.

Ο κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δεκατέσσερα έτη (αποπλάνηση), προσήχθη χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Άκη Δημητριάδη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος αρνήθηκε όσα του καταλογίζουν και ισχυρίστηκε πως όλα έγιναν από την ανήλικη με μοναδικό σκοπό να τον απομακρύνει από τη μητέρα της και την οικογένειά τους, καθώς ήταν αυτός που επιχείρησε να της θέσει όρια και αυτό η νεαρή κοπέλα δεν το ήθελε.

Ειδικότερα, ο 36χρονος φέρεται να δήλωσε στην ανακρίτρια πως το νεαρό κορίτσι ήταν αυτό που ορισμένες φορές προσπαθούσε να τον προκαλέσει αλλά εκείνος πάντα την απέτρεπε από τις όποιες ενέργειές της.

Ο ίδιος είπε ότι οι ενέργειές του αυτές εκνεύρισαν την ανήλικη η οποία και είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντί του, ενώ σε ό,τι αφορά την καταγγελία πρόσθεσε ότι πιθανώς έγινε επειδή είχε μιλήσει για όλα αυτά στη μητέρα της και πρώην σύντροφό του.

Ο 36χρονος τόνισε επίσης πως ακόμη και τα μηνύματα που της έστειλε αποδεικνύουν ότι προσπάθησε να πλησιάσει τη νεαρή κοπέλα ως πατέρας και όχι ως σύντροφος και πως σε κανένα από αυτά δεν υπάρχει κάτι το μεπτό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα και της ανακρίτριας, ο 36χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 όταν στα χέρια της μητέρας βρέθηκε το κινητό της κόρης της, οπότε και διαπίστωσε ότι ο 36χρονος φίλος της συνομιλούσε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με την ανήλικη.

Η 43χρονη μητέρα προσποιούμενη ότι είναι η 15χρονη κοπέλα συνέχισε να συνομιλεί μαζί του από το κινητό της κόρης της όπου από τη συνομιλία της κινήθηκαν υποψίες ότι κάτι ερωτικό έτρεχε μεταξύ τους. Όταν ήρθε η κόρη της, της εκμυστηρεύθηκε ότι ο 36χρονος είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (6 Φεβρουαρίου 2021), ενώ παρόμοια περιστατικά φέρονται να είχαν συμβεί και άλλες φορές τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την καταγγελία επιβεβαιώνει με την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία και η ανήλικη κοπέλα, η οποία και αναφέρθηκε αναλυτικά στα μηνύματα που αντάλλαξε με τον 36χρονο αλλά και στις ασελγείς πράξεις που φέρεται να της έκανε ο ίδιος.

Πάντως μετά την καταγγελία στις 7 Φεβρουαρίου 2021 ο 36χρονος συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού και σε βάρος του ασκήθηκε αρχικά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη (αποπλάνηση).

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», στις 10 Φεβρουαρίου 2021 κατέθεσε στην ανακρίτρια Ρόδου η 43χρονη μητέρα της ανήλικης η οποία αφού εξιστόρησε για ακόμα μία φορά αυτά που αντιλήφθηκε να συμβαίνουν μεταξύ του συντρόφου της και της ανήλικης κόρης της, τόνισε μεταξύ άλλων πως ο 36χρονος άρχισε να την παρενοχλεί από το Σεπτέμβριο του 2019 και όταν το κορίτσι ήταν σε ηλικία 12 ετών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ποινική δίωξη να αλλάξει λόγω της ηλικίας της ανήλικης και να μετατραπεί σε βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, όχι όμως και τα δεκατέσσερα έτη (αποπλάνηση).

Πηγή: rodiaki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράπερ Lamaniff: Ανατροπή! Εντοπίστηκε σε διαμέρισμα - Τι εξετάζει η Αστυνομία για την εξαφάνισή του