ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μήδεια: Δεκάδες πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος (pics)

Κακοκαιρία Μήδεια: Δεκάδες πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος (pics)

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην Αττική η κακοκαιρία «Μήδεια» που σφυροκοπά την πρωτεύουσα από τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/02).

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που δημιουργεί η επέλαση της «Μήδειας».

Εκτός από την κίνηση στους δρόμους που γίνεται με δυσκολία πολλές είναι και η πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Γαλάτσι, τη Νέα Σμύρνη αλλά και την Αγία Παρασκευή και δείχνουν δέντρα να έχουν πέσει πάνω σε αυτοκίνητα.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr:

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές.

Χωρίς ρεύμα για πάνω από 12 ώρες τα Β. Προάστια

Δεκάδες είναι τα παράπονα των κατοίκων των βορείων προαστίων στο Newsbomb.gr, καθώς είναι πολλά τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Κάτοικος της Πολιτείας καταγγέλλει πως το ρεύμα έχει κοπεί από τις 11 το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να είναι χωρίς θέρμανση εδώ και τουλάχιστον δώδεκα ώρες. Ενώ, όταν καλούν τη ΔΕΗ για ενημέρωση, βγαίνει ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα που πληροφορεί τους πολίτες πού υπάρχουν προβλήματα.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές του δήμου Διονύσου, καθώς παραμένουν για δεύτερη ημέρα χωρίς ρεύμα. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφείλεται κυρίως σε δέντρα, που δεν αντέχουν από το βάρος του χιονιού και πέφτουν ή γέρνουν πάνω σε καλώδια. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δουλεύουν ακατάπαυστα και σήμερα, όμως σε αρκετές περιπτώσεις επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση και μετά από κάποια ώρα, διακόπτεται πάλι από μια νέα πτώση δέντρου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, τόνισε ότι είναι περισσότερα από 250 τα δέντρα που έχουν πέσει και πως είναι εκατοντάδες οι οικογένειες που μένουν χωρίς ρεύμα για δεύτερο 24ωρο και με τέτοιες συνθήκες. Οι βλάβες είναι πολλές και τα συνεργεία δεν επαρκούν, ενώ επισήμανε και τον κίνδυνο να υπάρξουν πλέον διακοπές και στην υδροδότηση.

Πού έχει προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Αττική, Εύβοια

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται σήμερα πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στις εξής περιοχές:

Στην Αττική στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δεύτερος νεκρός - Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός σε αποκλεισμένο χωριό