ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Στους δρόμους φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Στους δρόμους φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, με αφορμή τον ένα χρόνο που οι σχολές είναι κλειστές.

To μεσημέρι της Τετάρτης, ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, στο κέντρο της πόλης.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, όπως τονίζουν, συμμετέχουν ενωμένοι και μάχονται ενάντια τόσο στην αστυνομοκρατία και την καταστολή όσο και στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του υπουργείου Παιδείας.

«Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας (όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν rapid test στο πανεπιστήμιο κ.α.). Μέσα σε περίοδο πανδημίας φέρνει νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή που μειώνουν τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%, και για τη φοιτητική μέριμνα 39%, δίνουν ένα σκασμό λεφτά για τα Rafale και τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ. Τη στιγμή που υποβαθμίζεται η εργασιακή προοπτική οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο», τονίζουν οι φοιτητές οι οποίοι ζητούν να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαίδευση.

Από την πλευρά τους οι γονείς και οι μαθητές διεκδικούν την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και καλούν για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη διασφάλιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς σήμερα 10 Μαρτίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κλείσιμο των χώρων εκπαίδευσης.

Δείτε βίντεο του GRTimes.gr:

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Λύνει τη σιωπή της - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση με βιτριόλι