ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Βουλή: Κατέθεσε ο μάρτυρας «κλειδί» – Στα χέρια των Αρχών το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας

Τροχαίο Βουλή: Κατέθεσε ο μάρτυρας «κλειδί» – Στα χέρια των Αρχών το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας

Στην τροχαία Αθηνών καταθέτει ο οδηγός ταξί που υπήρξε ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας του μοιραίου τροχαίου έξω από την Βουλή.

Το υλικό από τις κάμερες της Βουλής έχει παραδοθεί στις ανακριτικές Αρχές και έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία που συντάσσεται για το τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 23χρονος μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στην τροχαία Αθηνών καταθέτει και ο βασικός μάρτυρας του δυστυχήματος, ο οδηγός του ταξί, ο οποίος παρότι είχε ανάψει πράσινο, σταμάτησε προκειμένου το υπηρεσιακό όχημα της κ. Μπακογιάννη να στρίψει αριστερά για να μπει στη Βουλή, με αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής που κινούνταν στη δεξιά λωρίδα στο ρεύμα ανόδου, μη έχοντας ορατότητα, να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από την ανάλυση του οπτικού υλικού προκύπτει ότι ο διανομέας δεν είχε σαφή εικόνα, καθώς έφτασε στο σημείο μετά τη σύγκρουση.

Ευθύνες στους άνδρες της φρουράς του Κοινοβουλίου βλέπει το ΜέΡΑ25 και με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζητά ενημέρωση από τον κ. Τασούλα.

Κοινοβουλευτικές πηγές πάντως σημειώνουν ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε γίνει αίτημα στην τροχαία για μόνιμο τροχονόμο στην είσοδο της Βουλής από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ δυο φορές, το 2012 και το 2014, η περιφέρεια είχε απορρίψει το αίτημα να τοποθετηθεί φανάρι με την αιτιολογία ότι θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη συμφόρηση.

ΕΔΕ για τον τροχονόμο

Ένορκη διοικητική εξέταση για τη συμπεριφορά του τροχονόμου στο δυστύχημα έξω από τη Βουλή διέταξε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπεριφορά του τροχονόμου μετά το τροχαίο εγείρει ερωτήματα εξού και η ΕΔΕ εις βάρος του.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Γιατί δεν θα έπρεπε να μπει από την εν λόγω πύλη το υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Νέα στοιχεία σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε υπηρεσιακό αυτοκίνητο έξω από τη Βουλή έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega.

Όπως μετέδωσε το Mega, από την ανάλυση των κανόνων εισόδου οχημάτων στη Bουλή, αλλά και από το βίντεο του δραματικού συμβάντος αποκαλύπτονται νέες παράμετροι του ατυχήματος,

Πρώτο και καθοριστικό συμπέρασμα είναι ότι η στροφή στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας του υπηρεσιακού οχήματος που οδηγούσε ο συνοδός ασφαλείας της κυρίας Μπακογιάννη είναι με βάση τις διαδικασίες της Bουλής, που έχει ορίσει η ελληνική αστυνομία, παράνομη αφού όταν στα οχήματα δεν επιβαίνουν υπουργοί και βουλευτές δεν εισέρχονται από εκείνο το σημείο, αλλά τους έχουν δοθεί εντολές να εισέρχονται στο γκαράζ ή σε άλλες εισόδους από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Από την πλευρά δηλαδή της πλατείας Συντάγματος.

Ο οδηγός του οχήματος έστριψε παρότι στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος που ρυθμίζει την είσοδο των οχημάτων στο προαύλιο της Bουλής. Δεν έκανε ούτε ηχητικό σήμα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο του προαύλιου της βουλής. Κινήθηκε μόνος του, με αυθαίρετο τρόπο. Αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν με σχετικά μεγάλη ταχύτητα χωρίς ωστόσο να έχει παραβιάσει κόκκινο, ο άτυχος άνδρας ο οποίος τον χτύπησε στο πίσω δεξιά φανάρι.

Με πληροφορίες από Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυμπουρόπουλος στο Newsbomb.gr: «Αν η μάνα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος, θα με σκότωνε ή όχι;»