ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σοκαριστική πρόβλεψη Τζανάκη - «Πιθανότατα να φτάσουμε 750 διασωληνωμένους»

Κορονοϊός: Σοκαριστική πρόβλεψη Τζανάκη - «Πιθανότατα να φτάσουμε 750 διασωληνωμένους»

O καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, τόνισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να δούμε δραματική αύξηση των διασωληνωμένων.

Την ώρα που η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης τόνισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα δούμε ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων.

Σημειώνεται ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1533, σε 12.459 τεστ, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 59, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 605.

«Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε στους 1000 διασωληνωμένους, αλλά θα τερματίσουμε κάπου πολύ χαμηλότερα στους 700 με 750. Το πικ των ΜΕΘ το παρακολουθούμε δυο τρεις εβδομάδες μετά το πικ των κρουσμάτων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανάκης, δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο τα ημερήσια κρούσματα να ξεπεράσουν τα 3000, μιλώντας στο MEGA.

«Πιθανότητα βρισκόμαστε στην κορύφωση και ελπίζουμε πως θα αρχίσει η αποκλιμάκωση» τόνισε ο ίδιος ενώ συνεχίζοντας δήλωσε πως «θα πρέπει ο καθένας να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας, να εμβολιαζόμαστε και ενδεχομένως η επιτροπή να πρέπει να μας προτείνει ένα διαφορετικό μίγμα μέτρων που θα αποκλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τζανάκης έκανε λόγο και για ισχύοντα μέτρα τα οποία είναι αντίθετα με την κοινή λογική και ότι θα πρέπει να μπουν κι άλλες ειδικότητες στην επιτροπή επιδημιολόγων που αποφασίζει για τα μέτρα.

Τέλος αναφερόμενος στο χρονικό ορίζοντα που μπορεί να περιμένουμε να δούμε μεγάλη μείωση κρουσμάτων, ο ίδιος υποστήριξε πως αυτό θα συμβεί σε διάστημα πέντε με έξι εβδομάδων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή! Η... Μεγάλη Παρασκευή των αποφάσεων - Άρση μέτρων ή παράταση;