ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός:Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες-«Διασωλήνωσαν την αδελφή μου την ώρα που μιλούσαμε στο τηλέφωνο»

Κορονοϊός:Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες-«Διασωλήνωσαν την αδελφή μου την ώρα που μιλούσαμε στο τηλέφωνο»

Κορονοϊός: Δεκάδες ασθενείς διασωληνώνονται σε κοινούς θαλάμους, νοσηλεύονται για μέρες σε απλές κλίνες μέχρι να βρεθεί κενό κρεβάτι στην εντατική.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Γιώργου Θανόπουλου που μιλώντας στο Mega περιέγραψε πώς οι γιατροί διασωλήνωσαν την 63χρονη αδελφή του στην απλή κλινική Covid, στο ίδιο δωμάτιο που νοσηλεύεται η 23χρονη κόρη της με άλλη σοβαρή ασθένεια.

«Δίπλα – δίπλα στο δωμάτιο. Βλέπει τη μητέρα της να είναι σε αναισθησία. Η αδελφή μου είναι διασωληνωμένη και η ανιψιά μου δίπλα της».

Στα νοσοκομεία της Αττικής επικρατούν σκηνές πολέμου. «Διασωλήνωσαν την αδελφή μου την ώρα που μιλούσαμε στο τηλέφωνο» λέει ο Γιώργος Θανόπουλος και συνεχίζει: «Μίλησα τελευταία φορά με την αδελφή μου χτες πριν τη διασωληνώσουν, η οποία βέβαια δεν μπορώ να εξηγήσω πως σε χρόνο ‘dt’ διασωληνώθηκε γιατί μιλάγαμε και μου λέει ‘με πάνε για διασωλήνωση’ και σοκαριστήκαμε».

Από χτες το μεσημέρι, οι γιατροί στο Γεννηματάς ψάχνουν εναγωνίως κρεβάτι ΜΕΘ για την 63χρονη αδελφή του. Ο ίδιος, βρίσκεται πάνω από το ακουστικό περιμένοντας ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο.

«Δεν μας έχουν πει τίποτα. Καταρχήν με το Γεννηματάς είναι πάρα πολύ δύσκολο να επικοινωνήσουμε. Οι νοσοκόμες όταν ευκαιρούν θα σηκώσουν το τηλέφωνο, θα μας πουν κάτι πολύ τυπικό. Επικοινωνία με μηνύματα με τη μικρή μέχρι εκεί».

24ώρες μετά τη διασωλήνωση, μάνα και κόρη παραμένουν σε διπλανά κρεβάτια.

«Δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς εκεί, δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα. Δεν μπορώ βασικά γιατί μόνο εγώ έχω μείνει έξω. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος».

Μια επίσκεψη στο Αττικόν για τη προκαθορισμένη θεραπεία της 23χρονης ανιψιάς του απέβη μοιραία.

Σύμφωνα με τον κ. Θανόπουλο, η επίσκεψη στο Αττικόν είναι αυτή που οδήγησε στην ασθένεια την ανιψιά του και μετά την υπόλοιπη οικογένειά του.

«Η μικρή της έκαναν εξετάσεις αίματος και βρήκαν ότι έχει Covid. Αυτομάτως έκαναν εξετάσεις και στη μητέρα της. Έχει λοιπόν και αυτή. Με ποιους ήρθε σε επαφή; Ήρθε με την άλλη μου αδελφή και την μητέρα μου».

Λίγες ώρες αργότερα, οι δύο αδελφές του, τα δυο ανίψια του και η μητέρα του, ήταν και τυπικά, όπως έδειξε το τεστ, θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως λέει ο κ. Θανόπουλος, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει στο σπίτι τη μητέρα του για να μην περάσει την ίδια οδύσσεια στο νοσοκομείο.

«Προσπαθούμε αν μπορέσουμε να μην πάει στον νοσοκομείο. Όσο μπορούμε να μείνει στο σπίτι τουλάχιστον γιατί και να πάει στο νοσοκομείο σε κάποιο ράντζο θα είναι».

Ο Γιώργος Θανόπουλος είναι ο μοναδικός από την οικογένεια που δε νοσεί, αν και όπως λέει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να βοηθήσει τους αγαπημένους του.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Με πληροφορίες από Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Πώς θα «ξεκλειδώσουν» τα ταξίδια-Δείτε το Infographic του Νewsbomb.gr