ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι σχεδιάζεται να αλλάξει το Σαββατοκύριακο

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι σχεδιάζεται να αλλάξει το Σαββατοκύριακο

Ένας από τους κλάδους που θα επηρεαστεί από τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στα μέτρα του lockdown αναμένεται να είναι και αυτός των σούπερ μάρκετ όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας τους.

Κι αυτό γιατί το ωράριο των σούπερ μάρκετ «ακολουθεί» την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αν, επομένως, επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για αλλαγή στο «ωράριο» της απαγόρευσης κυκλοφορίας από το Σαββατοκύριακο αυτό θα σημάνει και αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια από τις «βαλβίδες αποσυμπίεσης» αναμένεται να είναι και αυτή της συρρίκνωσης της διάρκειας της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μέχρι και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινούσε στις 19:00 το απόγευμα, γεγονός που έκανε το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ να λήγει στις 18:30.

Αν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο, Σάββατο, ξεκινά στις 21:00, αυτό σημαίνει ότι το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ θα λήγει στις 20:30.

Βάσει των μέτρων που ισχύουν μέχρι και σήμερα στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη τα σούπερ μάρκετ κλείνουν το Σάββατο στις 18:30.

Αν το μέτρο έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της επικράτειας στις οποίες τώρα ξεκινά στις 19:00 (περιοχές σε βαθύ κόκκινο, εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης λόγω μητροπολιτικότητας) τότε και τις καθημερινές στις περιοχές αυτές τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το σχέδιο για χαλάρωση των μέτρων - Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, κομμωτήρια, λιανεμπόριο