ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Θα δημιουργηθούν 21 νέες κλίνες ΜΕΘ – Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Θα δημιουργηθούν 21 νέες κλίνες ΜΕΘ – Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο

Σε περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ προχωρά το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα νοσοκομεία λόγω της μεγάλης αύξησης που καταγράφεται στις νοσηλείες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κωτσιόπουλος η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη.

Αναφορικά με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας σημείωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα δημιουργηθούν 21 νέες κλίνες ΜΕΘ και εφόσον απαιτηθεί θα προστεθούν κι άλλες.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας επεσήμανε πως η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών είναι ικανοποιητική και κυμαίνεται στο 90%.

Οι ιδιώτες γιατροί, ανάλογα την ειδικότητά τους θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αντίστοιχα τμήματα, ενώ όσοι διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία θα τοποθετηθούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το νέο πλάνο θα ξεδιπλωθεί σε ορίζοντα τεσσάρων εβδομάδων. Στο συγκεκριμένο διάστημα, είναι πιθανό να υπάρξει ύφεση, αλλά αν δεν συμβεί αυτό το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει και σε νέες κινήσεις ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Να σημειωθεί πως η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής - Πειραιά Ματίνα Παγώνη έκανε λόγο για συνθήκες πολέμου στα νοσοκομεία και δραματική αύξηση των διασωληνωμένων.

Εκτίμησε, δε, ότι «μπορεί να φτάσουμε και τους 1000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση».

Αύξηση των διασωληνωμένων μέχρι τις αρχές Απριλίου «βλέπει» ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης. Όπως είπε στο Newsbomb.gr «θα συνεχίσουμε να έχουμε αύξηση των διασωληνωμένων που μπορεί να φτάσουν και τους 750».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Διπλό «μαύρο» ρεκόρ - 3.586 νέες μολύνσεις, 699 διασωληνωμένοι και 51 θάνατοι