ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γεμίζουν σε κάθε εφημερία οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γεμίζουν σε κάθε εφημερία οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΤην κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης περιέγραψε, μιλώντας στο Newsbomb.gr o Μπάμπης Κοροξενός, πρόεδρος των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. 

Από την έναρξη της πανδημίας -πριν περίπου ένα χρόνο- στη χώρα μέχρι σήμερα, σχεδόν το ένα τέταρτο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σημειώθηκε τον Μάρτιο, γεγονός που καταδεικνύει τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος κορονοϊού. Παράλληλα με την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και στην Θεσσαλονίκη μειώνονται καθημερινά τα κρεβάτια στα νοσοκομεία αναφοράς.

Η κατάσταση αρχίζει να δυσκολεύει ξανά και στα νοσοκομεία της Βόρειο Ελλάδας, καθώς υπάρχει αυξητική συρροή στα περιστατικά covid, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός. H εφημερία του ΑΧΕΠΑ που ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου έκλεισε με 63 εισαγωγές.

Συγκεκριμένα ανέφερε, «τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αυξητική συρροή στα περιστατικά covid, οπού εισέρχονται στο νοσοκομείο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι τα μισά περιστατικά από αυτά που είχαμε και τον Νοέμβριο και πιο ήπια. Δεν έχουν την ίδια σφοδρότητα που είχαν πριν λίγους μήνες».

Αναφορικά με τα διαθέσιμα κρεβάτια που υπάρχου αυτή την στιγμή στις μονάδες εντατικής θεραπείας covid ο κ. Κοροξενός, τόνισε πως, «στο νοσοκομείο υπάρχουν συνολικά 32 διαθέσιμες κλίνες, από τις οποίες αυτή την ώρα είναι καλυμμένες οι 30. Απομένουν δύο κλίνες οι οποίες είναι πιθανόν να έχουν καλυφθεί και αυτή την στιγμή που μιλάμε, διότι το νοσοκομείο σήμερα εφημερεύει. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 150 περιστατικά».

Κλείνοντας ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αναφέρθηκε στην ηλιακή καμπύλη των περιστατικών που νοσηλεύονται, λέγοντας, «έχουμε μεγάλη ηλιακή καμπύλη, δεν περιοριστήκαμε σε μια ηλικία υπάρχει περιστατικό 94 χρονών αλλά και 24 αντίστοιχα», είπε συγκεκριμένα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Σε 2–3 βδομάδες θα μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα στην Αττική