ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ανήλικοι πίσω από τη φωτιά στις αποθήκες του συνεταιρισμού Αρχανών

Κρήτη: Ανήλικοι πίσω από τη φωτιά στις αποθήκες του συνεταιρισμού Αρχανών

Σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, τα παιδιά, είχαν βρει για καταφύγιο το συγκεκριμένο χώρο

Νεαρά ανήλικα παιδιά που φαίνεται πως μπαινόβγαιναν στις εγκαταλελειμμένες αποθήκες του συνεταιρισμού Αρχανών φέρεται να ευθύνονται για τη φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο πριν από μερικές μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο νωρίς το βράδυ της 23ης Μαρτίου ενώ στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς βρέθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και κλιμάκιο του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, τα παιδιά, 10 στον αριθμό ηλικίας περίπου 15-16 ετών, είχαν βρει για καταφύγιο το συγκεκριμένο χώρο και την περασμένη Τρίτη βρέθηκαν εκεί και κάποια στιγμή άναψαν μια φωτιά για να ζεσταθούν, ωστόσο όταν εκείνη πήρε διαστάσεις εγκατέλειψαν το χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για παιδιά από την ευρύτερη περιοχή που στο συγκεκριμένο χαώδη χώρο των 22.000 τετραγωνικών μέτρων βρίσκουν τον τόπο, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές λόγω πανδημίας να βρεθούν και να παίξουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υπόθεση χειρίστηκε με μεγάλη προσοχή και λεπτούς χειρισμούς το Ανακριτικό της Υπηρεσίας. Λόγω μάλιστα της ανηλικότητας των παιδιών δεν κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου αλλά ελήφθησαν καταθέσεις που στην συνέχεια κατατέθηκαν στον Εισαγγελέα.

Η έρευνα συνεχίζεται ωστόσο δεν καταλογίζεται δόλος στους ανήλικους που πάντως αρνούνται την κατηγορία.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί ακόμα στην δικαιοσύνη.

Πηγή: cretalive.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Ραφήνα: Μητέρα και κόρη πέθαναν από κορονοϊό με διαφορά λίγων ημερών