ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τρομακτική η κατάσταση με τον κορονοϊο - «Έχουμε εκτροχιαστεί»

Κοζάνη – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τρομακτική η κατάσταση με τον κορονοϊο - «Έχουμε εκτροχιαστεί»

Η Κοζάνη ήταν μια από τις περιοχές για τις οποίες εξέφρασε ονομαστικά ο Βασίλης Κικίλιας την ανησυχία του για την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, ο οποίος έκανε λόγο για μια κατάσταση που «έχει εκτροχιαστεί».

Στην ερώτηση από πού μπορεί να προέκυψε αυτή η «έκρηξη» κρουσμάτων σε μια πόλη όπως η Κοζάνη στην οποία κατοικούν 72.000 κάτοικοι, ο κ. Μαλούτας αρχικά εξήγησε ότι «ένα χαρακτηριστικά που έχει η τρομακτική έξαρση των τελευταίων ημερών είναι ότι τα πολλά κρούσματα εντοπίζονται σε κοινότητες και όχι στην πόλη (σ.σ. ο δήμος Κοζάνης αποτελείται από την πόλη της Κοζάνης και άλλα 52 χωριά)».

«Αν αρχίζει να εστιάζει κανείς σε κάποια από τα χαρακτηριστικά πάντα κάτι βρίσκει. Κάποια κοινωνική εκδήλωση, κάποια μη επιτρεπτή λειτουργία εκκλησίας, κάποια μάζωξη νέων» πρόσθεσε ο κ. Μαλούτας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η αίσθηση που έχω για την πόλη της Κοζάνης είναι ότι τηρούνται τα μέτρα».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στο νοσοκομείο Κοζάνης ο κ. Μαλούτας μιλά για «τρομακτική η κατάσταση» καθώς, όπως λέει, «έχει ξεπεράσει τα όρια του».

Ο δήμαρχος Κοζάνης υποστηρίζει ότι «η πολύ μεγάλη έξαρση είναι τις τελευταίες 3-4 ημέρες» υπενθυμίζοντας ότι «πριν από 6 εβδομάδες η Κοζάνη ήταν πράσινη και τώρα η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί».

Ο κ. Μαλούτας μεταφέρει μέσω του Newsbomb.gr την ανησυχία του για τις επόμενες ημέρες λέγοντας χαρακτηριστικά «η ελπίδα μου είναι να φοβηθεί ο κόσμος και να τηρεί τα μέτρα».

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι κλινικές covid 19 είναι γεμάτες και στα δυο Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας από ασθενείς με κορονοϊό, ενώ προς έλλειψη κλινών οδεύουν και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε εφαρμογή έχει μπει το plan B με την εσωτερική μετακίνηση ασθενών σε κλινικές που μετατρέπονται σε covid 19, ενώ εάν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί και εφόσον χρειαστεί, θα ενεργοποιηθεί και το plan C οπότε θα χρησιμοποιηθεί η ψυχιατρική κλινική για να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες κλίνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Μεσογείων: Σκοτώθηκε εικονολήπτρια του «Καλημέρα Ελλάδα» - Συντετριμμένος ο Παπαδάκης