ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Τα δεδομένα για τον κορονοϊό την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Στα ύψη παρέμειναν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σε κατάσταση «ασφυξίας» οι ΜΕΘ. Δείτε τα δεδομένα στο Infographich του Newsbomb.gr.

Για ένα ακόμα 24ωρο, ανακοινώθηκαν πάνω από 3.000 κρούσματα στην Ελλάδα. Ο πλέον ανησυχητικός δείκτης, όμως, είναι αυτός των διασωληνωμενών που παραμένουν πάρα πολλοί κι αυτό σημαίνει αφόρητη πίεση για το σύστημα υγείας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (02.04) ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ πως 753 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ όλης της χώρας, ενώ δυστυχώς άλλοι 72 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού.

Η Αττική εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς για ένα ακόμα 24ωρο ήταν η «πρωταθλήτρια» των κρουσμάτων με 1.383. Έντονη, ωστόσο, είναι η ανησυχία και για τη Βόρεια Ελλάδα, αφού η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης διαρκώς επιβαρύνεται, έχοντας καταγράψει 350 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ και στην Κοζάνη υπάρχει ανάλογο πρόβλημα. Στα «κόκκινα» είναι και η Αχαΐα αλλά και αρκετά ακόμα αστικά κέντρα της χώρας.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Η επιδημιολογική εικόνα της Παρασκευής 2 Απριλίου 2021Newsbomb.gr

Οι αριθμοί δυστυχώς καταγράφουν πλήρως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ενώ το άνοιγμα δραστηριοτήτων που ανακοινώθηκε προκαλεί προβληματισμό. Ευχή όλων είναι να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας, πλην όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι αισιόδοξα και η χώρα εξακολουθεί να δέχεται ασφυκτική πίεση από τον κορονοϊό, με το σύστημα υγείας καθημερινά να «στενάζει» και να λειτουργεία στα όρια…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Από την Τετάρτη στα φαρμακεία - Σε ποιους θα διατεθούν πρώτα, η σειρά προτεραιότητας