ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Καπραβέλος: Βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας - Λάθος η άρση των μέτρων

Κορονοϊός - Καπραβέλος: Βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας - Λάθος η άρση των μέτρων

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, το τρίτο κύμα κορονοϊού θα αρχίσει να εξασθενεί από τις 10 Απριλίου και μετά

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, ανέφερε ότι η Ελλάδα κινείται προς την εξασθένηση του τρίτου κύματος «είμαστε στο τέλος της πανδημίας. Το τρίτο κύμα με βάση όλες τις προβλέψεις αρχίζει και εξασθενεί από τις 10 Απριλίου και μετά», ενώ τόνισε πως ήταν λάθος η άρση των περιοριστικών μέτρων και πως θα έπρεπε να δείξουν όλοι υπομονή για μια εβδομάδα ή δέκα μέρες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Μιλώντας ο ίδιος στο MEGA, για την απόφαση των λοιμωξιολόγων να συνεχιστεί το lockdown στη Θεσσαλονίκη, λόγω των αυξημένων εισαγωγών στα νοσοκομεία, σημείωσε ότι ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτή την απόφαση είναι η κατάσταση του υγειονομικού συστήματος και ειδικότερα ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών Covid και των ΜΕΘ Covid. «Δεν καταλαβαίνω τη διάκριση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η Αθήνα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι είναι άκαιρη η συζήτηση για απελευθέρωση των κοινωνικών δραστηριοτήτων.

«Δώσαμε μεγάλη προσοχή στον περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας, με αποτέλεσμα σε αυτό το σημείο να έχουμε χάσει, καθώς η συμμόρφωση είναι πάρα πολύ χαμηλή» συμπλήρωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν σε μια ακόμα αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι σε όλη την Ελλάδα δεν γίνεται καλύτερη διαχείριση των κρουσμάτων, με την έννοια της ανίχνευσης, της ιχνηλάτησης και της απομόνωσης των κρουσμάτων, την αποφυγή συνωστισμού, ενώ δεν υπάρχει ένα τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

«Όμως να ξέρετε ότι είναι επιβαρυμένη η κατάσταση, γιατί το τρίτο κύμα πλέον μεταφράζεται σε μια αύξηση των εισαγωγών, σε μια μεγάλη πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας» σημείωσε ο Νίκος Καπραβέλος, προσθέτοντας ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο της Αθήνας, όπου το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. «Δε θυμίζουν τον εφιάλτη του δεύτερου κύματος, είναι ηπιότερο το δεύτερο κύμα στη Θεσσαλονίκη», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ μάρκετ: Ποιες αλλαγές έρχονται από τη Δευτέρα (05/04)