ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Μετά τις 3 Μαΐου να ανοίξουν όλα τα σχολεία - «Ναι» σε Πάσχα στο χωριό

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Μετά τις 3 Μαΐου να ανοίξουν όλα τα σχολεία - «Ναι» σε Πάσχα στο χωριό
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΓια το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, μίλησε στο Newsbomb.gr,Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Το άνοιγμα όλων των Λυκείων της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, για τον κορονοϊό, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Το άνοιγμα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός, θα συνοδεύεται με 2 υποχρεωτικά self test την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Tα σχολεία, εφόσον λειτουργήσουν με συχνό testing σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν θα συμβάλλουν στη μεταδοτικότητα, δήλωσε στο Newsbomb.gr, o Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου.

«Θεωρώ σωστό το άνοιγμα των σχολείων, εάν τηρηθούν τα μέτρα από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σε συνδυασμό με τους τακτικούς ελέγχους των self test, μια φορά την εβδομάδα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μετά το Πάσχα θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία», τόνισε.

Αναφορικά με τον εορτασμό του Πάσχα, για τον οποίο υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των ειδικών, ο καθηγητής ήταν αισιόδοξος, λέγοντας πως «θα μπορούσαν να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, όπου δεν υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο ή οι διανομαρχιακές εφόσον βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επιδημιολογικής εικόνας».

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ο υπουργός Επικράτειας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφερόμενος στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, υπογράμμισε ότι η πιθανότητα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα στα χωριά μας θα είναι μια μεγάλη ανάσα για όλους μας.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα, σε περιοχές που θα είναι λιγότερο επιβαρυμένες. Το λογικό είναι περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ξεκαθάρισε πως είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το Πάσχα στο χωριό, ο σχεδιασμός είναι από αρχές Μαΐου να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Ωστόσο, χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πρωθυπουργός ήταν επιφυλακτικός αναφορικά με το Πάσχα, «Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω ακόμη, έστω και αν αυτό μπορεί να ακούγεται δυσάρεστο στους συμπολίτες μας οι οποίοι μας ακούν. Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να υποκαταστήσω τον ρόλο των ειδικών. Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας. Όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας για το Πάσχα. Δεν είμαι σε θέση να σας πω εάν…».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Οι ειδικοί αποφασίζουν για το Πάσχα - Εξετάζουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών