ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Εμβολιασμένοι όλοι άνω των 60 ετών μέχρι τις 15 Μαΐου

Εμβόλιο κορονοϊού
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΙκανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υλοποιείται μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών καθώς και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, όλες οι ευπαθείς ομάδες καθώς και όλοι οι πολίτες υψηλού και αυξημένου κινδύνου, αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι 197 από τους 200 ηλικιωμένους πολίτες που είχαν διασωληνωθεί στη χώρα μας, δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Κρίσιμος μήνας θεωρείται ο Μάιος, καθώς κατά το διάστημα αυτό θα αρχίζει να «χτίζεται» το περίφημο τείχος ανοσίας της αγέλης στην Ελλάδα αφού θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός ατόμων ηλικίας από 18 έως 59 ετών που αποτελούν και την πολυπληθέστερη ηλικιακή ομάδα.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών θα επηρεαστεί ελάχιστα από το ζήτημα της AstraZeneca, ενώ επεξεργάζεται ήδη το plan B για την αναπλήρωση των ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα νεαρότερων ηλικιών ή/και επαγγελματικές κατηγορίες σε νευραλγικές οικονομικές δραστηριότητες, που το επιθυμούν να εμβολιαστούν εκτός σειράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτομαγιά 2021: Μεταφέρεται ο εορτασμός της - Δείτε πότε