ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παρασκευής: Είδαμε την κορύφωση πριν από 10 ημέρες - Πτωτική τάση στα κρούσματα

Κορονοϊός κρούσματα
Intime News

Πτωτική τάση στα κρούσματα, καθώς η χώρα μας πέρασε την κορύφωση του τρίτου κύματος της COVID-19, διαβλέπει ο Δημήτρης Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Παρασκευής, σημείωσε ότι η κορύφωση της πανδημίας έχει περάσει.

«Έχουμε δει την κορύφωση περίπου δέκα μέρες πριν και υπάρχει μια αργή αλλά ουσιαστική πτωτική τάση σε ό,τι αφορά τα κρούσματα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή η πτωτική αυτή τάση ωστόσο θα αργήσει να αποτυπωθεί στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία, με τα self-tests να αποτελούν το νέο όπλο κατά του κορονοϊού.

«Μας δίνουν τη δυνατότητα να διαγνώσουμε έγκαιρα τους ασυμπτωματικούς και να περιορίσουμε τη διασπορά». Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα τεστ θα βοηθήσουν την περαιτέρω απελευθέρωση δραστηριοτήτων αλλά και μετακινήσεων.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε και τα υπόλοιπα μέτρα», τόνισε ο κ. Παρασκευής, ο οποίος σημείωσε ότι τα self-tests ίσως να είναι το «κλειδί» για Πάσχα στο χωριό.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Δευτέρα 1.606 νέα κρούσματα της COVID-19 και 76 νεκρούς, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 781.

Η Αττική εξακολουθεί να είναι η περιοχή με τις περισσότερες μολύνσεις ανά 24ωρο στη χώρα. Το κέντρο της Αθήνας δείχνει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς εντοπίστηκαν 179 κρούσματα, ενώ στον Πειραιά καταγράφηκαν 109 από αυτά και στον Νότιο Τομέα της Αττικής εντοπίστηκαν 103 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

Στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο 218 κρούσματα, με την κατάσταση στη συμπρωτεύουσα να είναι εξίσου δύσκολη με αυτή της Αττικής.

Παράλληλα, η Αχαΐα κατέγραψε 74 κρούσματα σε ένα 24ωρο, ενώ η Κοζάνη είχε 47 μολύνσεις. Αντίστοιχα και στη Λάρισα εντοπίστηκαν 41 κρούσματα.

Παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί εμφανίζονται μειωμένοι, ο προβληματισμός παραμένει καθώς μιλάμε για τα δεδομένα της Δευτέρας τα οποία πάντα παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις λόγω και των λιγότερων τεστ που διεξάγονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Αυξήσεις 150 ευρώ και αναδρομικά άνω των 3.000 ευρώ - Ποιοι και πότε θα τα πάρουν