ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση εκτός νομού: Οριστικό! Πότε θα δοθεί το «πράσινο» φως

Μετακίνηση εκτός νομού
ASSOCIATED PRESS

Μετακίνηση εκτός νομού: Η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της για το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας - Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιστροφή στην κανονικότητα - Πότε ανοίγουν σχολεία και εστίαση

Οδικό χάρτη για την απελευθέρωση συγκεκριμένων κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων για την περίοδο αμέσως μετά το Πάσχα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και την κυβερνητική στρατηγική της σταδιακής απελευθέρωσης κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

«Το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν πολλούς φορείς του CΟVID», ανέφερε αρχικά στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως:

  • Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής. Παράλληλα, η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ.
  • Τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια.
  • Το Σάββατο στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και απελευθερώνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού σε όλους τους πολίτες, ενώ θα ανοίξουν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

«Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως «από την Μεγάλη Εβδομάδα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Στόχος ένα ασφαλές Πάσχα κι ένα ελεύθερο καλοκαίρι» - Δεν ταξιδεύουμε φέτος