ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τα κορονοπάρτι… καλά κρατούν - Χαμός στην πλατεία Καλλιθέας

Θεσσαλονίκη: Τα κορονοπάρτι… καλά κρατούν - Χαμός στην πλατεία Καλλιθέας

Κάθε βράδυ, η πλατεία Καλλιθέας... βουλιάζει από κόσμο!

Στα χνάρια… της Αθήνας βαδίζει και η Θεσσαλονίκη, αφού τα κορονοπάρτι δεν σταματάνε σε κανένα σημείο της πόλης, είτε είναι στην παραλιακή έξω από τα μπαρ, είτε στο ΑΠΘ, είτε σε πλατείες, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα.

Ο λόγος για την πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη, η οποία σχεδόν κάθε βράδυ «βουλιάζει» από τον συνωστισμό κυρίως της νεολαίας, αλλά και μεγαλύτερων ηλικιών. Το «πάρτι» ξεκινάει από νωρίς το απόγευμα και συνεχίζει ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα.

Εκατοντάδες άτομα, χωρίς μάσκες, φυσικά χωρίς αποστάσεις, μικρές και μεγάλες παρέες, χόρευαν και χθες βράδυ, υπό τους ήχους της μουσικής, έπιναν και διασκέδαζαν. Ο συνωστισμός, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του ThessToday.gr, ήταν αρκετά μεγάλος, ώστε να γεμίσει η πλατεία, και όσο κυλούσε η βραδιά, ερχόταν όλο και περισσότερος κόσμος.

Από την άλλη, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αγωνιά για την πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνουν άπαντες ότι αυτή η πίεση δεν μειώνεται και πιθανόν δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί μέχρι να ανοίξει η εστίαση.

Βέβαια, με την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 23:00, ίσως παρατηρηθούν και πάλι ανάλογες εικόνες συνωστισμού σε πλατείες και πάρκα.

Ωστόσο, αν και στην πλατεία βρισκόταν κόσμος και μετά την τωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η αστυνομία δεν φάνηκε να περνά από το σημείο, παρόλο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σαρωτικοί οι έλεγχοι στα δίοδια - Οι δικαιολογίες των οδηγών