ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Greek Τwins: Οι δίδυμες που έκαναν τους Κινέζους να παραμιλούν για την Ελλάδα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Greek Τwins: Οι δίδυμες που έκαναν τους Κινέζους να παραμιλούν για την Ελλάδα
Η Μαριάννα και η Σοφία Ερωτοκρίτου,
INSTAGRAM/Greek Twins

Η Μαριάννα και η Σοφία Ερωτοκρίτου, δύο Ελληνίδες που βρέθηκαν πριν 7 χρόνια στο μακρινό και μαγικό Πεκίνο για σπουδές έχουν καταφέρει με τα βιντεάκια και τις εικόνες τους στα social media, να κάνουν τους Κινέζους να παραμιλούν για την Ελλάδα, το φαγητό και την ιστορία της! Και όλα αυτά σε άπταιστα κινεζικά...

Οι δίδυμες αδελφές Ερωτοκρίτου, γνωστές ως Greek twins, «ταξιδεύουν» τα τελευταία χρόνια με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα και την ελληνική κουλτούρα στην Άπω Ανατολή. Με όρεξη και θετική αύρα επισκέπτονται δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας και δημιουργούν υπέροχα βίντεο στην κινεζική γλώσσα, τα οποία προβάλλονται στα κινεζικά social media. Η απήχησή τους, μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη, που τα αφιερώματα τους σε Σαντορίνη και Αθήνα έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές.

Όταν το 2013 βρέθηκαν στην Κίνα για σπουδές δεν μπορούσαν να φανταστούν πώς η αγάπη τους για την Ελλάδα θα παροτρύνει χιλιάδες Κινέζους να κλείσουν εισιτήριο και να ταξιδέψουν στη χώρα μας για διακοπές. Πόσω μάλλον ότι η προσπάθειά τους θα αναγνωριζόταν πίσω στην πατρίδα, με τον Υπ. Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη να τους απονείμει τον τίτλο «Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού».

Η Μαριάννα και η Σοφία, που βρίσκονται από τον περασμένο Ιανουάριο στην Ελλάδα, εξαιτίας του κορονοϊού, μίλησαν στο Newsbomb.gr για τα σχέδια τους, τα κοινά που μοιράζονται οι δύο πολιτισμοί και την αγάπη τους την Κίνα.

  • Από την εμπειρία σας, ποιο μέρος της Ελλάδας λατρεύουν οι Κινέζοι; Σας ζητούν να τους δώσετε περισσότερες πληροφορίες;

Οι Κινέζοι λατρεύουν την Σαντορίνη λόγω της μεγάλης προβολής που είχε το νησί από την ταινία «Beijing Love Story». Τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει, ωστόσ, μεγάλο ενδιαφέρον και για την Ζάκυνθο, καθώς έγινε γνωστή από μια Κορεάτικη σειρά. Η Αθήνα είναι φυσικά η πρώτη τους στάση και συχνά επισκέπτονται τα Μετέωρα και τους Δελφούς.

Προσπαθούμε να δώσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες χρειάζονται για να τους προσελκύσουμε και συνήθως έρχονται διαβασμένοι σε ότι αφορά την αρχαία ιστορία της Ελλάδας.

  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο project που έχετε κάνει στην Κίνα για την προβολή της Ελλάδας;

Τον τελευταίο χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα project που κάναμε στην Κίνα, ήταν σε συνεργασία με τον ΕΟΤ στο Πεκίνο. Συμμετείχαμε στην καμπάνια με τίτλο «Weibo National Week» στο δημοφιλές μέσο του Sina Weibo (Το Κινεζικό facebook). Στην καμπάνια αυτή ο ΕΟΤ επέλεξε την προβολή δικού μας video με τίτλο «Αστυπάλαια, η πεταλούδα του Αιγαίου» και το hashtag της καμπάνιας είχε περισσότερα από 210 εκατομμύρια views και 211.000 κοινοποιήσεις!

  • Πόσα κοινά μοιράζονται οι δύο λαοί; Ταιριάζουμε ως πολισμοί;

Πριν πάμε στην Κίνα δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσα κοινά υπάρχουν ανάμεσα στους δυο λαούς!

Είμαστε δυο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς και αυτό έχει συμβάλλει στις άριστες σχέσεις που διατηρούν οι δυο λαοί σε πολλά επίπεδα. Είναι γνωστό πως οι δυο πολιτισμοί, ο Ελληνικός και ο Κινεζικός, έχουν δώσει τα φώτα τους και είναι οι πολιτισμοί με την μεγαλύτερη επίδραση στους πολιτισμούς της Δύσης και Ανατολής αντίστοιχα.

Παράλληλα και οι δυο λαοί σέβονται και βάζουν ως προτεραιότητα την οικογένεια και έχουν πολλές παραδόσεις και έθιμα που τηρούν ευλαβικά. Επίσης, κάτι που χαρακτηρίζει και τους δυο λαούς είναι η φιλοξενία. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση η αγάπη των Κινέζων προς τους ξένους και η μεγάλη βοήθεια που μας πρόσφεραν οι Κινέζοι φίλοι, ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό που ήμασταν σε ένα ξένο περιβάλλον.

  • Ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια; Σκοπεύετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το κομμάτι του τουρισμού και της προβολής της Ελλάδας και σε άλλες χώρες της Ασίας;

Τα πρώτα μας χρόνια στην Κίνα βάλαμε τα «θεμέλια», μετά την χρήση μας ως Πρέσβειρες Ελληνικού Τουρισμού το «οικοδόμημα» άρχισε να ανυψώνεται και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν… «ουρανοξύστη». Γιατί όχι, θα θέλαμε να ασχοληθούμε με τον τουρισμό επαγγελματικά! Άλλωστε, όπως σοφά λένε, όταν το χόμπι σου γίνεται επάγγελμα, είναι η μεγαλύτερη ευτυχία!

  • Αντιμετωπίσατε δυσκολίες στη δουλειά σας με τον κορονοϊό και πώς είναι η κατάσταση στην Κίνα μετά από 1,5 χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας;

Ο κορονοϊος έχει επηρεάσει τη δουλειά μας, όπως και τον περισσότερο κόσμο, καθώς λόγω τον περιοριστικών μέτρων δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε και να επισκεφτούμε τα μέρη που θα θέλαμε να δημιουργήσουμε video και να προωθήσουμε στην Κίνα.

Στην Κίνα όλα και όλοι έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί, έχει εμβολιαστεί σχεδόν όλος ο πληθυσμός και η ζωή έχει βρει τους ρυθμούς της. Αν ήμασταν στην Κίνα, αυτή τη στιγμή θα είχαμε ήδη εμβολιαστεί.

Η σελίδα των Greek Twins, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.