ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης: Υποχωρούν τα ενεργά κρούσματα - Σημαντική η συμμετοχή των νέων στον εμβολιασμό

Γκίκας Μαγιορκίνης
INTIME NEWS

Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων έδειξε σημάδια υποχώρησης, όπως ανέφερε ο Επίκουρος Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας

Επιπλέον σημεία υποχώρησης καταγράφει ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, ωστόσο η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, παρουσιάζοντας όμως κάποια σημεία αποσυμπίεσης, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε 6%. Στην Αττική, συνεχίζεται η συρρίκνωση της επιδημίας, έως και 30%, ωστόσο -όπως είπε- πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα.

Αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα αυτή τη στιγμή αποτρέπουν χιλιάδες κρούσματα και θανάτους. Η συμμετοχή των νέων είναι σημαντική καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία οι νέοι οδηγούν την πανδημία, συμπλήρωσε.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό είπε, ότι αν είσαι πάνω από 65 ετών η πιθανότητα να καταλήξεις από τον ιό είναι της τάξης του 10 με 20%. Μετά τον εμβολιασμό η πιθανότητα αυτή, καθώς και η πιθανότητα να νοσηλευθεί κάποιος μειώνεται τουλάχιστον 20 φορές. Σχεδόν ανύπαρκτη είπε, είναι η πιθανότητα να νοσήσει σοβαρά κάποιος νέος που έχει εμβολιαστεί. Με τον εμβολιασμό των νέων πρόσθεσε εξαλείφουμε την μετάδοση στην κοινότητα.

Στην Αττική συνεχίζεται η συρρίκνωση της επιδημίας, έως και 30%, ωστόσο όπως είπε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς εξαιτίας των αργιών υπάρχει μειωμένη προσέλευση για τεστ και πιο αξιόπιστη εικόνα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν μουσεία, θέατρα, σινεμά - Ξεκινούν και οι συναυλίες - Όλες οι ημερομηνίες