ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Τζανάκη στο Newsbomb.gr: Γιατί θα δούμε τις επόμενες ημέρες ξανά αύξηση κρουσμάτων

«Καμπανάκι» Τζανάκη στο Newsbomb.gr: Γιατί θα δούμε τις επόμενες ημέρες ξανά αύξηση κρουσμάτων

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για μια ακόμα παροδική αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες – ίσως την τελευταία για φέτος - κάνει λόγο στο Newsbomb.gr, o καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης – Που οφείλεται το γεγονός αυτό

Την εκτίμηση για αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων την εβδομάδα που διανύουμε έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με το μοντέλο της Κρήτης που μελετά μαζί με τους συνεργάτες τους, τις επόμενες ημέρες ίσως δούμε πάλι κρούσματα της τάξεως των 2.700 – 2.800 λόγω των μετακινήσεων του Πάσχα και του ανοίγματος της αγοράς.

Όμως πρόσθεσε ότι θα είναι παροδικό αφού λόγω της αύξησης των εμβολιασμών αλλά και του καλού καιρού τα κρούσματα σιγά – σιγά θα μειώνονται πλέων όπως και οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας όπως οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι.

Η κατάσταση στη χώρα

Σαφή μείωση καταγράφουν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, επακόλουθο του εμβολιασμού του πληθυσμού αλλά και της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.

Τα κρούσματα είναι σήμερα 1.402, με το ΕΣΥ ωστόσο να δέχεται πιέσεις παρά την βελτίωση της κατάστασης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι πολίτες έχουν στο μυαλό του ότι επιτέλους ξαναπέρνουν πίσω τη ζωή τους, εντούτοις τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν υψηλά, αν και έχουν εμφανώς βελτιωθεί.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.471 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 647 (62.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

Το Infographic του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.402 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 56 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 647 οι διασωληνωμένοι