ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κορινθία - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κάηκαν τουλάχιστον πέντε σπίτια - Φόβος για τους ανέμους

Φωτιά στην Κορινθία - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

Αγώνας δρόμου των πυροσβεστικών δυνάμεων να τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά υπό έλεγχο πριν αρχίσουν να πνέουν και πάλι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα επτά μποφόρ - Σε συνεχή επικοινωνία οι τοπικές Αρχές με τον Νίκο Χαρδαλιά

Ιδιαίτερα δύσκολη συνεχίζει να χαρακτηρίζεται η μεγάλη φωτιά που καίει από το βράδυ της Τετάρτης στην Κορινθία. Το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς πέρασε από το Σχίνο και βρίσκεται αυτή τη στιγμή, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, σε παρθένο δάσος στο Αλεποχώρι, σε μια ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή.

Η φωτιά στο πέρασμά της έκαψε πέντε με έξι σπίτια, στο Σχίνο στις Βαμβακιές και στην Μαυρολίμνη, ενώ οι πύρινες γλώσσες ακούμπησαν και αυλές προκαλώντας επιφανειακές ζημιές.

Μεγάλος φόβος των Αρχών είναι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οι οποίοι αναμένεται να δυναμώσουν κατά την διάρκεια της ημέρας φτάνοντας ακόμα και τα επτά μποφόρ. Ο αγώνας των τουλάχιστον 100 πυροσβεστών είναι μεγάλος προκειμένου να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο όσο πιο σύντομα γίνεται. Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Ελευθέριος Κοσμόπουλος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή έχει κοπάσει ο ισχυρός άνεμος και γίνεται προσπάθεια πρόληψης για τις απογευματινές ώρες που θα ενισχυθεί.

«Υπάρχουν σημεία που επεμβαίνουν κατά τόπους οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Εναέρια μέσα υπάρχουν αρκετά (4-5) ενώ βρίσκονται και στρατιωτικά ΣΙΝΟΥΚ. Περίπου 100 άτομα που πυροσβεστικού σώματος βρίσκονται στο σημείο μαζί με πάνω από 25 πυροσβεστικά οχήματα», ανέφερε ο κ. Κοσμόπουλος και συνέχισε:

«Υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο προς το Αλεποχώρι και μικρές αναζωπυρώσεις στην περιοχή, έχει 4-5 μποφόρ και το πεύκο δυσκολεύει την κατάσβεση».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιάννης Γκιώνης, ανέφερε ότι όσο περνάει η ώρα ανεβαίνει πάλι το κύμα του αέρα και αυτό «είναι το μεγάλο πρόβλημα».

«Το μέτωπο της φωτιάς έχει περάσει από Σχίνο στο Αλεποχώρι και είναι τεράστιο. Η φωτιά δεν απειλεί αυτή τη στιγμή σπίτια αλλά καίει παρθένο δάσος, δύσβατο που δεν έχει και δρόμους. Αυτό το δάσος δεν έχει πειραχτεί ποτέ. Θέλουμε εναέρια μέσα».

Ο δήμαρχος Λουτρακίου γνωστοποίησε ότι οι τοπικές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. «Ελπίζουμε να στείλουν περισσότερα εναέρια μέσα. Περνώντας η ώρα δυναμώνει ο αέρας. Το δάσος είναι πυκνό και δημιουργεί τεράστια προβλήματα».

Ο κ. Κοσμόπουλος ανέφερε ότι πέντε με έξι σπίτια έχουν καεί από την πύρινη λαίλαπα αλλά μπορεί κι άλλα να έχουν πάθει ζημιές στο Σχίνο, Βαμβακιές και Μαυρολίμνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπουρλά, Pfizer: Έρχεται νέα έκδοση του εμβολίου που αποθηκεύεται σε κανονικούς καταψύκτες