ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννάκος στο Newsbomb.gr: Είμαι ικανοποιημένος που δεν έμεινε στο Δρομοκαΐτειο ο Φουρθιώτης

Γιαννάκος στο Newsbomb.gr: Είμαι ικανοποιημένος που δεν έμεινε στο Δρομοκαΐτειο ο Φουρθιώτης

Για ακόμα, μια φορά ο Μένιος Φουρθιώτης, απασχολεί τις Αρχές, καθώς χθες Κυριακή 23 Μαΐου, επικαλέστηκε ψυχικά προβλήματα για να μεταφερθεί στο Δρομοκαϊτειο.

Στο Δρομοκαϊτειο εισήχθη χθες Κυριακή 23/5/2021, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι ο Μένιος Φουρθιώτης. Το νοσοκομείο εφημέρευε για ασθενείς με ψυχική νόσο εντός Αττικής, ο ίδιος επικαλέστηκε ψυχικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ανησυχία στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, για το περιστατικό, ο οποίος ανέφερε πως, ο Μένιος Φουρθιώτης, δεν κατάφερε να πείσει κανέναν, γιατρό καθώς κατάλαβαν αμέσως πως δεν χρήζει εισαγωγής.

«Το μεσημέρι της Κυριακής 23/5/2021, γύρω στις 12.30 ο Μένιος Φουρθιώτης, μεταφέρθηκε με ειδική ομάδα, τεσσάρων αστυνομικών, στο Δρομοκαϊτειο, όπου έμεινε εκεί μέχρι τις 14:00. Όπως με ενημέρωσαν, οι γιατροί από την πρώτη στιγμή που τον εξέτασαν δεν έκριναν πως χρήζει νοσηλείας. Ωστόσο, ήταν σωστή η απόφαση της μεταφοράς του στο νοσοκομείο, καθώς όταν ένας κρατούμενος απειλεί πως θέλει να αυτοκτονήσει, δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι θα ακολουθήσει. Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι γιατροί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να τους εξετάζουν μέσα από ερωτήσεις που τους κάνουν αν έχουν τάση αυτοκτονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην συνέχεια έκανε παράπονα αναφορικά με το νερό που ζήτησε. Ειδικότερα όπως είπε ο πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «οι γιατροί, ενώ δεν ήταν υποχρέωση τους, του έφεραν νερό το οποίο και ζήτησε, αμέσως παραπονέθηκε, καθώς όπως ανέφερε ήταν από τον ψύκτη και εκείνος πίνει μόνο εμφιαλωμένο».

Κλείνοντας, ο κ. Γιαννάκος εμφανώς ενθουσιασμένος, δήλωσε πως, «είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την απόφαση των γιατρών να κρατήσουν εκτός της κλινικής τον Μένιο Φουρθιώτη. Ξέρουμε πολύ καλά αν έμενε τι θα ακολουθούσε… με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που έχει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Χαρδαλιάς: Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου του