ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Τζανάκη στο Newsbomb.gr: Ψηλά και σήμερα τα κρούσματα - Μείωση μόνο με τήρηση μέτρων

«Καμπανάκι» Τζανάκη στο Newsbomb.gr: Ψηλά και σήμερα τα κρούσματα - Μείωση μόνο με τήρηση μέτρων

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΤον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας κρούει μιλώντας στο Newsbomb.gr, o καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης – «Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα η αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος θα αργήσει», τονίζει – Πόσα κρούσματα προβλέπει σήμερα το μοντέλο της Κρήτης

«Και σήμερα τα μοντέλα μας δείχνουν ότι τα κρούσματα θα κινηθούν κατά μέσο όρο μεταξύ 2.000 – 2.100. Αν ο κόσμο δεν τηρεί τα μέτρα τώρα που ανοίγουμε η αποκλιμάκωση θα αργήσει να έρθει αφού το μόνο όπλο μας είναι οι εμβολιασμοί».
Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο καθηγητής τόνισε πως μετά το Πάσχα υπάρχει αποκλιμάκωση και ότι ο μέσος κινητός όρος των θανάτων ήταν περίπου στο 85 μέσα στο Πάσχα ενώ τώρα είναι γύρω στους 50.

Ερωτηθείς για την πορεία των κρουσμάτων στην χώρα υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα 2 σενάρια που έχουν δουλέψει στο πανεπιστήμιο θα πέσουμε στα 1000 κρούσματα την ημέρα είτε γύρω στις 15 Ιουνίου, που όπως όμως εκτιμά ότι ίσως δεν υλοποιηθεί λόγω του ότι δεν πειθαρχούμε στους κανόνες της πολιτείας, είτε γύρω στις 25 Ιουνίου.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο αριθμός των 1.145 κρουσμάτων είναι το νούμερο που μπορεί να χαρακτηρίσει την χώρα ως πράσινο σύμφωνα με τα ευρωπαικά δεδομένα.

Η κατάσταση στη χώρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις χθες (25/5) είναι 2.433, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 393.583 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 30 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.997 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.872 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αεροπειρατεία: Η ΕΥΠ «σαρώνει» κάμερες και λίστα επιβατών - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία